Villasukkalähettiläs Kari Pekonen: ”Anopin kanssa ryhdyimme yhteistyössä toimeen”

Villasukkalähettiläs Kari Pekonen
Villasukkalähettiläs Kari Pekosen pukiot ovat heiluneet siihen malliin, että valmista on tullut. Kuva: Kari Pekonen

Jaana Ala-Lahti yllätti minut täysin soittamalla ja houkuttelemalla villasukkalähettilääksi.

Kertomukseni kunniakkaasta virkkuukoukun käytöstä sivuutettiin nopeasti ja minulle maalailtiin hohdokkaita hetkiä omien sukkien kanssa. Se, että patalapustani tuli aikanaan pallo, ei kuulemma tule vaikuttamaan mitenkään haitallisesti sukkien valmistukseen.

Saatuani tarvikepaketin,  josta löytyivät langat, puikot ja ohjeet, kuulin mielessäni Jaanan äänen sanovan ”aikaa on toukokuuhun”. Onneksi viestissä luki, että tyyli on vapaa ja luovuutta saa käyttää tehtävän suorittamisessa.

Niinpä otin yhteyttä rakkaaseen anoppiin ja kyselin kuulumisia, kunnes juttu luiskahti sukkien puolelle. Jotta hänen aikansa ei kävisi liian pitkäksi, lupasin järjestää jotain ajankulua näin pandemian aikaan.

Niinpä olemme yhteistyössä ryhtyneet toimeen ja uskomme sukkien valmistuvan toukokuuhun mennessä. Puikot heiluvat jo siihen malliin, että olemme luottavaisia ja valmiita sukkalopputarkastukseen hyvillä mielin.

Kari Pekonen

villasukkalähettiläs

Oriveden Sanomat ja Oriveden kaupunki ovat Villasukkapääkaupungin hengessä haastaaneet kuusi orivesiläistä neulomaan sukat. Aikaa heille on annettu toukokuun loppupuolelle saakka. Mukana haasteessa ovat villasukkakoordinaattori Ulpu Aho, muusikko Etni Khan, koululainen Peppi Palsinajärvi, toimitusjohtaja Jussi Valve, yrittäjä Marjo Liukkonen ja Oriveden yrittäjien puheenjohtaja Kari Pekonen.

Lue lisää: 

Villasukkalähettiläs Marjo Liukkonen: ”Jos pitää valita puikot vai lenkki, niin lenkki”

Villasukkalähettiläs Peppi Palsinajärvi: ”Huomasin, että sukasta tulee liian pitkä”

Villasukkalähettiläs Ulpu Aho: ”Onneksi aloitin nyt, sillä sukat eivät edistykään niin nopeasti kuin ajattelin!”

Villasukkalähettiläs Jussi Valve: ”Kutomisen rentouttavat vaikutukset eivät ole vielä tulleet esille”

Kuusi Villasukkalähettilästä saavat lankaa ja puikot – kolmen kuukauden kuluttua on aika katsoa, mitä he ovat saaneet aikaiseksi

Leave a Comment