Amanda Onnela juoksi piirinmestaruushopealle ensimmäisessä 2 000 metrin kilpailussaan – mitali tuli myös pikaviestistä

Amanda Onnela (keskellä vihreissä kengissä) juoksi toiseksi piirinmestaruushallien 2 000 metrillä. Kuva: Amandan kotialbumista

Tampereen Pyrintöä yleisurheilussa edustava orivesiläinen Amanda Onnela juoksi heti ensimmäisessä 2 000 metrin kilpailussaan piirinmestaruusmitaleille. Hän oli hallihuipentumassa T15-sarjan toinen ajalla 7.37,66.

Voittoon kilpailussa juoksi Nokian Urheilijoiden Iina Saranpää ajalla 7.09,32. Kilpailun kolmas oli Forssan Salamoita edustava Vendi Lehtimäki ajalla 7.38,98.

Onnela vaihtoi tälle kaudelle Tampereen Pyrinnön kestävyysjuoksun valmennusryhmään. Aiemmin hän edusti yleisurheilussa Kangasalan Kisaa.

– Toivon pääseväni kesällä SM-kisoihin, kertoi hiihtäjänäkin tunnettu Onnela juoksun jälkeen.

Pian 2 000 metrin kisan jälkeen Onnela napattiin varahenkilön paikalta myös 4×100 metrin viestiin, jossa Pyrinnön kolmosjoukkue sijoittui kolmanneksi. Onnela juoksi viestissä ankkuriosuuden. Häntä ennen viestiä veivät Roosa Saarinen, Karlotta Joggerst ja Maija Häkli.

Pyrintö nappasi viestissä myös ensimmäisen sijan ykkösjoukkueellaan. Pyrinnön joukkueiden väliin palkintopallille kiilasi Hämeenlinnan Tarmo.