Sari Tanus, Merja Kohtala ja Sari Lajusuo osuuskauppavaalien jäsenalueiden ääniharaviksi

KD:n kansanedustaja keräsi suurimman henkilökohtaisen äänisaldon POK:n edustajiston vaalissa. Hän sai 1070 ääntä. Tanus valittiin Tampereen vaalialueelta.
KD:n kansanedustaja Sari Tanus keräsi suurimman henkilökohtaisen äänisaldon POK:n edustajiston vaalissa. Hän sai 1070 ääntä. Tanus valittiin Tampereen jäsenalueelta.

Pirkanmaan Osuuskaupan edustajiston 60 jäsentä vuosille 2024 – 2028 on nyt selvillä. Osuuskauppavaalin tulokset julkistettiin tänään tiistaina illansuussa. Tampereen jäsenalueen ääniharava on kansanedustaja Sari Tanus, joka keräsi 1070 henkilökohtaista ääntä. Pohjois-Pirkanmaan jäsenalueen ääniharavaksi nousi virtolainen Merja Kohtala 824 henkilökohtaisella äänellään. Etelä-Pirkanmaan jäsenalueen ääniharavaksi ponkaisi akaalainen Sari Lajusuo 728 henkilökohtaisella äänellään. 

Jäsenalue 1:ltä eli Pohjois-Pirkanmaalta valittiin kymmenen edustajiston jäsentä. Jäsenalueen muodostavat Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Jämijärvi, Jämsä, Karvia, Kihniö, Mänttä-Vilppula, Orivesi, Parkano, Ruovesi, Virrat ja Ylöjärvi.

Paikat saivat: Merja Kohtala myyjä Virrat, Marika Ala-Herttuala varhaiskasvatuksen opettaja Mänttä-Vilppula, Sini Kahilaniemi KTM, FM, Account Manager Orivesi, Katariina Pylsy maanviljelijä, kotiseutuneuvos Hämeenkyrö, Annamari Aitolahti tutkimuskoordinaattori Orivesi, Hilkka Ala-Kauhaluoma toimistopäällikkö, yrittäjä, Jaana Marja Heikkilä liikunnanohjaaja Ylöjärvi, Mervi Härkönen sairaanhoitaja AMK, eläkeläinen Ruovesi, Minna Mäkinen sairaanhoitaja Ylöjärvi ja Mira Susanna Anttila fysioterapeutti Mänttä-Vilppula.

Akaalainen Sari Lajusuo oli 728 henkilökohtaisella äänellään ääniharava POK:n edustajiston vaalissa Etelä-Pirkanmaan jäsenalueella. (Kuva: Tarja Antola)

Jäsenalue 2:lta eli Etelä-Pirkanmaalta valittiin 21 edustajiston jäsentä. Jäsenalueen muodostavat Akaa, Kangasala, Lempäälä, Nokia, Pirkkala, Pälkäne, Sastamala, Urjala, Valkeakoski ja Vesilahti.

Valituiksi tulivat:

Sari Lajusuo restonomi, yrittäjä Akaa, Hanna Katariina Laine lähihoitaja Kangasala, Outi Heikkilä maatalousyrittäjä Akaa, Jari Andersson rehtori Sastamala, Pia Hänninen sihteeri Valkeakoski, Auli Aaltonen lastenhoitaja, eläkeläinen Nokia, Leena Saarela sairaanhoitaja Sastamala, Heikki Lyytinen kenraaliluutnantti evp Kangasala, Johanna Pitkäkoski kotitalousopettaja, KM Sastamala, Johanna Matikka yrittäjä, KTM Nokia, Merja Techtolin mylläri, pääluottamusmies Nokia,

Riina Aspila ammatillinen opettaja, tradenomi (YAMK) Lempäälä, Saara Inna erityisopettaja Sastamala, Jyri Kankila maatalous- ja metsätieteiden maisteri Pälkäne, Mikko Nurmo paperityöläinen Valkeakoski, Riitta Haapala varhaiskasvatuksen opettaja, ammatillinen opettaja, AmO Valkeakoski, Marko Eerola maatalousyrittäjä Valkeakoski, Mirja Jussila hoitokodin johtaja el. Kangasala, Piia Nurmela FM, sijaisvanhempi Lempäälä, Roope Lehto yrittäjä Nokia sekä Pauliina Ahtiainen myyjä, henkilökohtainen avustaja Pirkkala.

Jäsenalue 3:lta eli Tampereelta valittiin 29 edustajiston jäsentä.

Valituiksi tulivat:

Sari Tanus kansanedustaja, erikoislääkäri, Jouni Ovaska kansanedustaja, luokanopettaja Tampere,  Tarja Jokinen sairaanhoitaja, eläkeläinen Tampere, Mika Karvinen maatalousyrittäjä, maidontuottaja Tampere, Hely Hollo ravintolatyöntekijä, opiskelija Tampere, Seija Alatalo koulunkäynninohjaaja Tampere, Hanna-Maria Grann työsuojeluvaltuutettu, terveydenhoitaja, sairaanhoitaja Tampere, Saara Mustakallio luokanopettaja Tampere, Matti Kulkas maanviljelijä Tampere,

Matti Höyssä tekniikan lisensiaatti Tampere, Jarno Koskinen pääluottamusmies, sairaanhoitaja Tampere, Anu Ropponen laillistettu sosiaalityöntekijä Tampere, Satu Sipilä sairaanhoitaja, eläkeläinen Tampere, Riina-Eveliina Eskelinen liiketoimintapäällikkö, kaupunginvaltuutettu Tampere, Henri Backman ensihoitaja, HK Tampere, Tuula Pohjola linja-autonkuljettaja Tampere, Katja Vänni työkyvyttömyyseläkeläinen Tampere, Ella Näsi sosiaali- ja terveyspolitiikan tutkija,

viestinnän asiantuntija Tampere, Elina Siren terveydenhoitaja Tampere, Timo P Nieminen kaupunkineuvos pormestari ex Tampere, Jussi Kalevi Kuortti toimitusjohtaja, yrittäjä Tampere, Ari Wigelius AY-toimitsija Tampere, Jyri Keränen lähihoitaja Tampere, Noora Silfversten tutkija Tampere, Teppo Mattila KM, luokanopettaja Tampere, Sanna Viertola lähihoitaja Tampere, Ilkka Porttikivi rikosseuraamusesimies Tampere, Eija Kamppuri varhaiskasvatuksen opettaja, KM Tampere sekä Heidi Jokela osastonhoitaja Tampere.

Pirkanmaan Osuuskaupan edustajistoon valitaan yhteensä 60 edustajaa jäsenalueittain.

Edustajiston vaalissa asiakasomistajat äänestävät edustajistoon jäsenet omalta jäsenalueeltaan. Jäsenalueiden ulkopuolella asuva asiakasomistaja voi äänestää ketä tahansa ehdokasta.

Osuuskauppavaalissa oli ensimmäisen kerran käytössä suora vaalitapa.

MATTI PULKKINEN

Leave a Comment