Villasukkalähettiläs Marjo Liukkonen: ”Jos pitää valita puikot vai lenkki, niin lenkki”

Villasukkalähettiläs, Marjo Liukkonen
Villasukkalähettiläs Marjo Liukkonen ei ryhtynyt kirjoneuleohjeen mukaisia koukeroita sukkiinsa neulomaan. Raitaa siis pukkaa! Kuva: Marjo Liukkonen

Sukat edistyvät, mutta hitaasti. Noin kuukauden lähettiläsmatkan jälkeen olin menossa ensimmäisen sukan kantapään kohdalla. Ei ole ollut helppoa ja rentouttavaa vaikutusta en ole vielä huomannut. Niitä rentouttavia hetkiä olen odotellut.

Nyt villasukat ovat edistyneet siihen vaiheeseen, että toinen on jo valmiina ja toista aloitettu. Sukkiini tulee pelkkää raitaa. Koukerot on liian vaikeita näin vuosien jälkeen. Olen edellisen kerran kutonut sukat yläasteella, ne pakolliset sukat, ja nekin olivat raitaiset.

Neuvoja kutomiseen olen saanut ystävältäni Merjalta. Onneksi on tuollainen hyvä ystävä, joka on muun muassa neuvonut, miten esimerkiksi kantapää tehdään.

Rentouttavaa vaikutusta en ole vieläkään huomannut. Pakko tätäkin oli kuitenkin kokeilla. Mutta jos pitää valita puikot vai lenkki, niin lenkin niistä valitsen.

Marjo Liukkonen

villasukkalähettiläs

Oriveden Sanomat ja Oriveden kaupunki ovat Villasukkapääkaupungin hengessä haastaaneet kuusi orivesiläistä neulomaan sukat. Aikaa heille on annettu toukokuun loppupuolelle saakka. Mukana haasteessa ovat villasukkakoordinaattori Ulpu Aho, muusikko Etni Khan, koululainen Peppi Palsinajärvi, toimitusjohtaja Jussi Valve, yrittäjä Marjo Liukkonen ja Oriveden yrittäjien puheenjohtaja Kari Pekonen.

Lue lisää:

Villasukkalähettiläs Peppi Palsinajärvi: ”Huomasin, että sukasta tulee liian pitkä”

Villasukkalähettiläs Ulpu Aho: ”Onneksi aloitin nyt, sillä sukat eivät edistykään niin nopeasti kuin ajattelin!”

Villasukkalähettiläs Jussi Valve: ”Kutomisen rentouttavat vaikutukset eivät ole vielä tulleet esille”

Kuusi Villasukkalähettilästä saavat lankaa ja puikot – kolmen kuukauden kuluttua on aika katsoa, mitä he ovat saaneet aikaiseksi

Leave a Comment