Villasukkalähettiläs Peppi Palsinajärvi: ”Huomasin, että sukasta tulee liian pitkä”

Villasukkalähettiläs
Villasukkalähettiläs Peppi Palsinajärvi innostui raitojen neulomisesta niin paljon, että lopulta homma meni purkamiseksi. Kuva: Peppi Palsinajärvi

Olen saanut ensimmäisen Oriveden Jon-Sukan valmiiksi. Olen melko tyytyväinen tahtiini. Aina ei ollut helppoa, joskus tuli tehtyä väärä kerros, joskus taas sukasta tuli liian pitkä. Eli pieniä hidasteita on matkalla ollut.

En ollut ennen neulonut kirjoneuletta, mutta se onnistui hyvin. Ensin piti kuitenkin pähkäillä mitä tarkoittaa lankadominanssi. Katsoin netistä ohjeita ja harjoittelin sormien oikeaa asentoa. Pian langat kulkivat oikeita reittejä.

Kirjoneuleosuudesta eniten tykkäsin sydämistä. Mielestäni ohjetta oli helppo seurata. Ohjetta piti seurata tarkasti, jotta pysyi oikealla rivillä ja neuleeseen tuli haluttu kuvio.

Sukan teräosan raidat tuli neulottua nopeasti, hieman liiankin nopeasti. Sovittaessani sukkaa huomasin sukasta tulevan liian pitkä. Jouduin purkamaan ja purkaminenhan ei ole koskaan kivaa. Onneksi kuitenkin purin, koska nyt sukka on sopivan kokoinen.

Neuloa voi monessa paikassa puikot ja langat kulkevat näppärästi mukana. Lempineulomispaikkojani ovat oma sänky ja olohuoneen sohva. Tähän mennessä oudoin paikka, jossa olen Jon-Sukkaa neulonut, on auto. Neulominen sujui muuten hyvin, mutta kerran puikko tippui auton penkkien väliin. Sitä sain hetken sieltä etsiä.

Nyt aloittelen toista sukkaa. Uskoisin kirjoneuleosuuden tulevan nopeammin valmiiksi, kun on jo kokemusta. Päivittelen sukkakuulumisia instatilleni ”villasukka.p.p.” Mukavia neulomishetkiä kaikille villasukkalähettiläille.

Peppi Palsinajärvi

villasukkalähettiläs

Oriveden Sanomat ja Oriveden kaupunki ovat Villasukkapääkaupungin hengessä haastaaneet kuusi orivesiläistä neulomaan sukat. Aikaa heille on annettu toukokuun loppupuolelle saakka. Mukana haasteessa ovat villasukkakoordinaattori Ulpu Aho, muusikko Etni Khan, koululainen Peppi Palsinajärvi, toimitusjohtaja Jussi Valve, yrittäjä Marjo Liukkonen ja Oriveden yrittäjien puheenjohtaja Kari Pekonen.

Lue lisää:

Villasukkalähettiläs Ulpu Aho: ”Onneksi aloitin nyt, sillä sukat eivät edistykään niin nopeasti kuin ajattelin!”

Villasukkalähettiläs Jussi Valve: ”Kutomisen rentouttavat vaikutukset eivät ole vielä tulleet esille”

Kuusi Villasukkalähettilästä saavat lankaa ja puikot – kolmen kuukauden kuluttua on aika katsoa, mitä he ovat saaneet aikaiseksi

Leave a Comment