Oriveden Ponnistuksesta lähtee ennätysmäärä urheilijoita Kalevan kisoihin – kuuden urheilijan joukossa on kaksi ensikertalaistakin

Seiväshyppääjä Aino Suorsa ja seitsenottelija Anna Pyykkö ovat ensimmäistä kertaa mukana Kalevan kisoissa. Kuva: Suorsan ja Pyykön albumista

Oriveden Ponnistuksesta lähtee ennätysmäärä urheilijoita heinäkuun viimeisenä viikonloppuna Lahdessa käytäviin Kalevan kisoihin. Mukana on kuusi urheilijaa. Heidän lisäkseen kilpailuihin osallistuu myös Hirsilän Pyrkivän Kaisa Kymäläinen.

Juuso Hassi puolustaa Suomen mestaruutta kymmenottelussa lauantaina ja sunnuntaina. Hänen ennätyspisteensä ovat 7 734. Tämän kesän paras tulos on 7 151 pistettä.

Lue myös: Juuso Hassi otti nappasi otteluvaltikan takaisin Kalevan Kisoissa Joensuussa – ”Näyttää siltä, että pystyn vielä tekemään uuden otteluennätyksen”

Viime vuoden pronssimitalisti Kaisa Kymäläinen on tulessa sunnuntaina. Karsinta on aamupäivällä, ja loppukilpailu käydään iltapäivällä. Tänä kesänä Kymäläinen on työntänyt parhaallaan 16,19. Ennätys ulkona on 16,30 ja hallissa 16,50.

Lue myös: Kaisa Kymäläinen otti kuulapronssia Joensuusta – rahkeita olisi enempäänkin, mutta kilpailujen vähyys näkyi tekniikassa

Lauri Hassi juoksee 800 metrin alkuerässä lauantaina alkuillasta. Viime vuonna Kalevan kisoissa hän oli erässään kolmas. Ennätys tältä kesältä on 1.52,41.

Lue myös: OrPon yleisurheilijat venyivät lajikarnevaaleilla hyviin tuloksiin – Lauri Hassi paransi jälleen 800 metrin ennätystään ja siirtyi uudelle sekuntiluvulle

800 metrin loppukilpailu juostaan sunnuntai-iltana.

Laurikainen korkeudessa, Viljanen kuulassa

Tänä kesänä ennätyksensä 2,04 hypännyt Teemu Laurikainen on mukana korkeuden karsinnassa lauantaina päivällä. Korkeuden loppukilpailu hypätään sunnuntaina iltapäivällä. Viime vuonna Laurikainen jäi niukasti ilman mitalia sijoittuen neljänneksi.

Lue myös: Kesän ensimmäisissä Sisulisissä pistettiin ennätyksiä uusiksi – Teemu Laurikainen hyppäsi miesten kauden kotimaisen kärkituloksen korkeudessa

Oona Viljanen nähdään kuularingissä sunnuntaina. Kuulan karsinta käydään aamupäivällä ja finaali iltapäivällä. Viljasella on plakkarissa edellisistä Kalevan kisoista 11. sija. Hän on kesän parhaalla työnnöllään 13,40 hätistellyt ennätyslukemiaan, jotka ovat 13,50.

Ensikertalaiset seipäässä ja seitsenottelussa

Oriveden Ponnistuksesta on Kalevan kisoissa mukana myös kaksi ensikertalaista. Aino Suorsa nähdään seipään karsinnassa perjantaina iltapäivällä. Seipään loppukilpailu käydään lauantai-iltana.

Toinen ensikertalainen, seitsenottelija Anna Pyykkö aloittaa kilpailu-urakkansa perjantaina. Pyykkö on otellut ennätyspisteensä 4 048 tänä kesänä.

Hän lähtee innoissaan Kalevan kisoihin ensimmäistä kertaa.

– On ihan huippua päästä ensimmäistä kertaa mukaan Kalevan kisoihin, hän riemuitsee.

Muutama päivä ennen kilpailua häntä ei vielä jännitä.

– Mutta kyllä kisat pyörivät mielessä muita kisoja enemmän, hän viestittää.

Ensisijaisena tavoitteena hänellä on saada ehjä ottelu, mutta hän toteaa myös, että tuloksellisesti omaa otteluennätystä olisi vielä mukava parantaa.

– Kisoihin pääseminen on kuitenkin jo hieno saavutus, joten en ota paineita tuloksista, Pyykkö korostaa.

Hän iloitsee siitä, että kaikki lajit ovat menneet eteenpäin.

– Erityisesti kuulassa ja pituudessa tulokset ovat vakiintuneet ennätyksen lähelle, hän kertoo.

Venymistä hän puolestaan kokee tarvitsevansa eniten korkeushypyssä ja ottelun päättävässä 800 metrin juoksussa.

Leave a Comment