OrPon yleisurheilijat venyivät lajikarnevaaleilla hyviin tuloksiin – Lauri Hassi paransi jälleen 800 metrin ennätystään ja siirtyi uudelle sekuntiluvulle

Lauri Hassi
Lauri Hassi paransi viikon sisällä 800 metrin ennätystään kaksi kertaa. Viikonlopun kisassa Jämsässä hän juoksi sen aikaan 1.53,41. Kuva: Jaakko Hassi

Oriveden Ponnistuksen yleisurheilijoita oli mukana viime viikolla ja viikonvaihteen aikana kisatuilla lajikarnevaaleilla.

Lue myös: Ilona Rahkonen täräytti Lempäälän hyppykarnevaaleilla jokaisessa lajissaan kolmen joukkoon – pituudessa hän oli ykkönen, mutta kahdessa muussa lajissa hän hämmästytti hurjilla ennätystuloksillaan

Someron seiväskarnevaaleilla torstaina OrPon värejä piti yllä N22-sarjassa kisaava Aino Suorsa, joka on tällä kaudella hypännyt ennätyksensä 360. Somerolla hänen tuloksensa oli 350 ja sijoitus viides. Kisan voitti Turun Urheiluliiton Emma Rovasalo tuloksella 400.

Suorsa kisasi seiväskarnevaaleilla myös sunnuntaina naisten seipään B-finaalissa. Kisassa Suorsa teki tuloksen 350 ja oli viides. Voiton vei Karhulan Katajan Vilma Hannula tuloksella 360.

Viljanen työnsi kauden parhaansa

Lohjalla kisatuilla lajikarnevaaleilla yhtenä lajina oli kuulantyöntö. Torstaina OrPon Oona Viljanen osallistui kisaan N22-sarjassa, johon oli ilmoittautunut vain kaksi kilpailijaa.

Viljanen työnsi kisassa kauden parhaan tuloksensa 13,40 ja sijoittui toiseksi. Viljanen ei vielä tällä kaudella ollut aiemmin saanut kuulaa yli 13 metrin. Hänen ennätyksensä on 13,50.

Kilpakumppanina ollut Seinäjoen Seudun Urheilijoiden Emilia Kangas teki kisassa kaksi onnistunutta työntöä, joista paremmalla oli mittaa 15,98.

Lauantaina Viljanen osallistui karnevaaleilla myös naisten kuulakisaan, jossa mukana oli myös Hirsilän Pyrkivän Kaisa Kymäläinen.

Kymäläinen työnsi tuloksen 15,83 ja sijoittui kisassa kolmanneksi. Tulos on hänen kauden parhaansa. Aiempi kauden paras tulos oli 15,45. Viljanen työnsi naisten kisassa lähelle edellisenä päivänä tekemäänsä kauden parasta tulosta. Tulos 13,37 riitti naisten kisassa kuudenteen sijaan.

Voiton vei Emilia Kangas huikealla tuloksella 16,99. Se oli Kankaalle uusi ennätys ja hän nousi tuloksella alle 23-vuotiaiden EM-tilastossa toiseksi. Lohjan kisan kakkonen oli Varpaisjärven Vireen Senja Mäkitörmä tuloksella 16,26.

Lohjalla kisattiin myös moniotteluissa. OrPon Juuso Hassi oli miesten 4-ottelussa toinen pistein 2 835. Hän juoksi 110 metrin aidat aikaan 15,54 ja hyppäsi korkeudessa tuloksen 180. Kiekkoa Hassi heitti 39,66 metriä ja 200 metriä kulki aikaan 23,22.

Ottelun voitti Ylihärmän Junkkareiden Ville Kattelus pistein 2 869.

Hassi siirtyi uusille lukemille

Jämsässä pidettiin perjantaina kestävyysjuoksukarnevaalit. OrPon Lauri Hassi paransi siellä reilusti viikon takaista 800 metrin ennätystään juoksemalla alle 1.53:n aikaan ja sijoittumalla kisassa neljänneksi. Uusi ennätys on nyt 1.52,41. Viikkoa aiemmin Keuruulla Hassi juoksi ajan 1.53,07.

Kisan voitti Naantalin Löylyn Markus Teijula ajalla 1.50,24. Toinen oli Helsingin Kisa-Veikkojen Benjamin Lee ajalla 1.50,39 ja kolmas Kenttäurheilijat-58:n Junnu Korvenpää ajalla 1.51,95.

Sunnuntaina kisatuilla Jämsänkosken pikajuoksukarnevaaleilla OrPon Anna Pyykkö juoksi naisten 100 metrin aitajuoksun alkuerissä kesän parhaan aikansa 15,25. Aiemmin matka oli sujunut aikaan 16,59.

T11-sarjan 60 metrin kisassa Ilona Rahkonen juoksi toiseksi. Hänen aikansa oli 8,95. Tällä kaudella juostusta ennätyksestä 8.91 hän jäi vain niukasti.