Juuso Hassi otti nappasi otteluvaltikan takaisin Kalevan Kisoissa Joensuussa – ”Näyttää siltä, että pystyn vielä tekemään uuden otteluennätyksen”

Juuso Hassi (kesk.) juhli 10-ottelun Suomen mestaruutta Kalevan Kisojen päätteeksi. Toiseksi tuli Juuso Toivonen (vas.) ja kolmanneksi Ville Toivonen. Kuva: Riitta Lietsala

Juuso Hassi vankisti asemaansa kaikkien aikojen parhaana kymmenottelijana, kun se mitataan Kalevan Kisojen mitalien määrällä. Kokonaissaldo nousi nyt kymmeneen.

Mestaruus oli nyt viides. Hassi teki ottelussa loppupisteet 7 459. Hän päihitti hopeaa voittaneen Ähtärin Urheilijain Juuso Toivosen 235 pisteellä. Toivosen saalis oli 7224. Hänen nuorempi veljensä Ville toi Toivosen perheeseen pronssisen mitalin 7 068 pisteellä.

Oriveden Ponnistuksen tähtiottelija teki tasaista sarjaa parantaen kauden parastaan kahdeksassa osalajissa, ja otteluennätyskin nousi selkeästi kauden parhaaksi.

Sarja oli kokonaisuudessaan seuraava, tuloksen perässä lajista saadut pisteet: 100 metriä 11,00 (861), pituus 6,89 (788), kuula 13,90 (722), korkeus 189 (705), 400 metriä 49,93 (818), 110 metrin aidat 14,93 (858), kiekko 37,82 (620), seiväs 450 (760), keihäs 58,26 (712), 1500 metriä 4.50,55 (615).

Ennätyskunnossa

Onnistuneesta Kalevan Kisojen suorituksesta Juuso Hassi sai balsamia Euroopan Mestaruuskisoista putoamisesta. Tämän aiheutti reisivamma, joka syntyi kesäkuussa PM-otteluiden pituushypyssä. Se rajasi treenejä kuukauden ajaksi.

– Joensuun SM-kisat paljastivat, että olen ennätyskunnossa. Uuden valmentajan, Matti Liimataisen, harjoitusohjelmat ovat lisänneet selvästi nopeutta suorituksiini.

– Hyvä nopeuspohja innostaa jatkamaan ottelijana ainakin seuraavan kauden. Näyttää siltä, että pystyn vielä tekemään uuden otteluennätyksen. Joensuussakin se oli lähellä, sillä pituushypyssä mitätöitiin yli seitsemän metriä kantanut hyppy, ja kiekonheitossa 42-metrinen kaari hylättiin sektorirajalle pudonneeksi, selvitti Hassi.

Hänellä ei ole tällä kaudella enää täyttä ottelua. Suomi–Ruotsi-maaottelussa käydään maaottelulajina kolmiottelu: pituus, kuula ja 400 metriä.

– Pääsen ensimmäistä kertaa Suomi-Ruotsi-otteluun Helsingin Olympiastadionille. Aikaisemmat ovat olleet Tampereella ja Tukholmassa, totesi Juuso Hassi.

Kymmenottelijan menestykseen on iso rooli taustajoukoilla. Valmennuksesta huolehtivan Matti Liimataisen lisäksi managerilla, isä Jaakko Hassilla on iso tehtäväkenttä harjoituspaikkojen hankinnassa, majoitusten hoitamisessa ja varojen hankkimisessa.

Kymäläinen kolmas, Laurikainen neljäs

Kalevan Kisoissa Oriveden Ponnistus sai piikkinsä myös yllättävän pistesijoituksen. Teemu Laurikainen hyppäsi miesten korkeudessa neljänneksi tuloksella 199.

Pronssia sai Pyrinnön Daniel Kosonen kymmenen senttiä korkeammalta hypänneenä.

Laurikaisella on ollut nilkkavaivaa. Valmentaja Ilpo Mikkonen on toiveikas, että nilkka tervehtyy, ja tulokset saadaan nousemaan tehokkaamman harjoittelun myötä.

Lauri Hassi oli Joensuussa 800 metrin alkuerissä. Aika 1.54,98 jätti erässä kolmanneksi eikä tuonut finaaalipaikkaa.

Samoin kävi Oona Viljaselle naisten kuulan karsinnassa. Sija oli yhdestoista tuloksella 13,01. Finaalipaikka olisi vaatinut kolme senttiä pidemmän pukkauksen.

Hirsilän Pyrkivää edustava Kaisa Kymäläinen työnsi kuulafinaalissa parhaallaan 15,97 ja otti SM-pronssia.

 

Leave a Comment