Polveaan kuntouttava Anastasia Boricheva on myös mukana OrPon joukkueessa – aiemmin tehty sopimus kattaa vielä ensi kauden

OrPon pelaajat osaavat myös tuulettaa onnistumisia. Tässä edessä Ada Aronen ja Linnea Kuusela, taempana Anastasia Boricheva, Taija Kaukoranta ja Liisa Rinta-Tassi iloitsevat erityisen makeasta pisteestä viime marraskuussa. Arkistokuva: Ari Keskinen

Anastasia Boricheva jatkaa ensi kaudella OrPossa. Hän teki jo keväällä 2021 OrPon kanssa kolmivuotisen sopimuksen, joka kattaa vielä ensi kauden.

Lue myös: OrPon yhdeksäs sopimus julki – Liisa Soimasuo liittyy joukkueeseen liberoksi

OrPon Facebook-sivuilla julkaistussa pelaajatiedotteessa kerrotaan, että kyse on Borichevan neljännestä kaudesta OrPossa. Hän pelaa keskitorjujana.

Lue myös: Tammikuussa loukkaantunut Anastasia Boricheva tervehtyy pelikuntoon – teki kolmen vuoden jatkosopimuksen OrPon kanssa

Borichevan kausi päättyi tänä vuonna loukkaantumiseen. Hän loukkasi polvensa verkkotilanteessa Hämeenlinnaa vastaan pelatussa ottelussa tammikuun alussa eikä enää sen jälkeen palannut kevään aikana liigaotteluihin.

Lue myös: HPK torjui OrPosta voiton suoraan kolmessa erässä – Piper Matsumoto käväisi kokeeksi kentällä, Anastasia Borichevan peli-ilta päättyi sairaalaan

Lue myös: Petra Salmelan sopimus purettu, Anastasia Borichevan kausi ohi – lauantaina OrPo kohtaa kotona LP Viestin

OrPon tiedotteessa Boricheva kertoo jatkavansa mielellään OrPossa ja keskittyneensä polvensa kuntouttamiseen.

– Täällä hoidetaan hommat hyvin ja pidetään pelaajista huolta varsinkin nyt, kun mulla on toisen kerran mennyt polvi, tällä kertaa vasen. Uudetkin pelaajat otetaan täällä hyvin vastaan. Tykkään paljon seuratoiminnasta, Boricheva sanoo OrPon tiedotteessa.

Boricheva on 25-vuotias, joten hän tuo kokemusta nuoreen joukkueeseen. OrPon tiedotteessa hän mainitsee odottavansa paluuta kentällä ja myös menestystä ensi kaudelta. Lisäksi hän toivoo, että tulokkaatkin nauttisivat liigassa olemisesta.

– Mun unelmana on aina ollut päästä maajoukkueeseen ja joskus ulkomaillekin. Ymmärrän kyllä, että loukkaantumisten takia mua ei voida heti huomata, vaan siihen pitää tehdä töitä, että vois joskus päästä, Boricheva sanoo tiedotteessa.

Mestaruusliigan pelaajarekisterin mukaan Boricheva on pelannut ensimmäisen liigaottelunsa syyskuussa 2015. Tuolloin hän edusti Pieksämäkeä ja pääsi mukaan otteluun Pölkky Kuusamoa vastaan.

Pelaajarekisterin mukaan Boricheva on Vaasan Kiiston ja Pieksämäen Tsempin kasvatti. Pieksämäen lisäksi hän on edustanut liigassa myös LiigaPlokia ja LP Vampulaa.

Runkosarjan liigaotteluita hänellä on tilaston mukaan takanaan 179. Niissä hän on tehnyt yhteensä 448 pistettä, joista 94 ässäsyötöillä.

Pudotuspeliotteluita Borichevalla on liigassa kertynyt 17. Niistä LiigaPlokissa hän pelasi 13 vuosina 2017–2019 ja neljä OrPossa kaudella 2021–2022. Pudotuspeleissä Boricheva on tehnyt 56 pistettä, joista 54 tuli LiigaPlokin vuosina.

Leave a Comment