OrPon yhdeksäs sopimus julki – Liisa Soimasuo liittyy joukkueeseen liberoksi

Oriveden lukion lentopallolinjalla abivuotensa ensi syksynä aloittava Liisa Soimasuo liittyy OrPon liigajoukkueeseen, tiedottaa OrPo Facebook-sivullaan

Soimasuo on tehnyt joukkueen kanssa vuoden mittaisen sopimuksen.

Lue myös: Naomie Jeger pelaa myös ensi kaudella OrPossa – ensiesiintymisen liigajoukkueessa hän teki päättyneellä kaudella

Somepäivityksessä kerrotaan, että syksyllä alkava kausi on Soimasuolle ensimmäinen varsinainen liigakausi, vaikka hän on kuulunut liigajoukkueen treeniryhmään jo kahdella kaudella ja on ehtinyt olla mukana parissa liigapelissäkin.

Liigaottelussa hän on ollut mukana muun muassa maaliskuussa 2022 LP Vampulaa vastaan pelatussa ottelussa. OrPon runkopelaajista moni oli tuolloin sairastanut tai paranteli vammojaan, joten joukkuetta täydennettiin nuorilla pelaajilla.

Lue myös: Vasta 14-vuotias Milla Haapaniemi teki ensiesiintymisensä liigakentällä – OrPon runkosarjan sijoitus voi ratketa jo ennen maanantain kotiottelua

OrPon päivityksessä kerrotaan, että 18-vuotias Soimasuo on Vilppulan Tähden kasvatti. Hän siirtyi yläasteikäisenä edustamaan OrPoa junnujoukkueeseen.

Soimasuo on 169-senttinen ja hän pelannut kaikkia paikkoja. OrPon tiedotteessa kuitenkin kerrotaan, että liigajoukkueeseen hän tulee nyt liberoksi.

– Veikkaan, että tässä on mahdollisuus kehittyä suuresti seuraavan vuoden aikana. On hyvä ottaa tässä kohtaa iso steppi eteenpäin ja katsoa, voiko musta tulla jotain suurta, Soimasuo sanoo OrPon päivityksessä.

Soimasuo on saavuttanut OrPon A-tyttöjen joukkueessa vuonna 2022 ja 2023 SM-hopeaa sekä keväällä 2022 B-tytöissä aluemestaruuuskultaa. Lisäksi viime vuoden elokuussa hän saavutti parinsa Maija Isokankaan kanssa beach volleyn SM-hopean U18-sarjassa.

Leave a Comment