OrPon ensimmäinen pelaajasopimus on julkistettu – joukkueeseen liittyy äskettäin SM-hopeaa voittanut nuori

OrPo, A-tytöt
Henna Strengell (keskirivin vas. reuna) pelasi päättynellä kaudella OrPon A-tyttöjen joukkueessa.  Joukkueen valmentajina toimivat Pertti Strengell ja Harri Raitala. Joukkueessa pelaavat Liisa Soimasuo (tak. vas.), Annastiina Tarkkanen, Petra Lehtinen, Oona Halonen, Minttumaaria Ryömä, Nea Ojala, Strengell, Naomie Jeger, Oona Viljanen, Jessika Mursula ja Viivi Laurila.

Oriveden Ponnistus on julkistanut ensimmäisen ensi kauden liigajoukkueensa pelaajasopimuksen.

Seura tiedottaa Facebook-sivuillaan, että se on solminut pelaajasopimuksen oman kasvattinsa ja Oriveden lukion lentopallolinjalla opiskelevan Henna Strengellin kanssa. Sopimuksen pituus on 1+1 vuotta.

Strengell voitti äskettäin SM-hopeaa OrPon A-tyttöjen joukkueessa.

Lue myös: OrPon A-tytöt pelasivat tiensä finaaleihin – lopputurnauksessa OrPo puolustaa viime vuoden hopeaansa

Lue myös: Hopeinen mitali harmitti OrPon A-tyttöjä hetkellisesti, mutta finaaliottelusta ei jäänyt mitään hampaankoloon – edes kannustuskyltissä esitetty toive ei saa valmentaja Harri Raitalan päätä kääntymään jatkosta, junnupelit ovat historiaa myös Oona Viljaselle

Seuran päivityksessä puolestaan kerrotaan, että Strengell täyttää kesällä 18 vuotta. Hän on yleispelaaja ja pituutta hänellä on 179 senttimetriä.

– Olen iloinen siitä, että mussa nähdään jotain sellaista, että mä voisin pärjätä liigakentillä. Haluan katsoa, mitä musta voi lentopalloilijana tulla. Liigakenttä on nyt se seuraava askel kehityksessä, Strengell kertoo seuran some-päivityksessä.

Lisäksi Strengell kertoo odottavansa alkavalta kaudelta sitä, että hän kasvaa ulos junioripelaajan roolista. Hän myös toivoo joukkueen hitsautuvan hyvin yhteen.

Lue myös: Päävalmentaja Andrea Carasi kaipaa pitempiä pelaajia ja lisää ammattilaisuutta ensi kauteen – jakaisi mielellään osaamistaan myös muille OrPon valmentajille, mutta ensimmäisellä kaudella kukaan ei vielä tullut neuvoja kysymään

Lue myös: Lentopallon naisten maajoukkue sai lisää osaamista OrPosta – Andrea Carasi toimii maajoukkueen apuvalmentajana

Seuran julkaisussa mainitaan, että OrPon päävalmentaja Andrea Carasi on Strengellille tuttu niin lentopallolinjan treeneistä kuin päättyneen kauden lopulta. Tuolloin Strengell treenasi pari kuukautta liigaryhmässä.

– Olen joukkuepelaaja, joka tuulettaa räväkästi omia ja joukkuekavereiden onnistumisia, Strengell kuvailee itseään päivityksessä.

Lue myös: OrPon ensi kauden joukkue alkaa olla kasassa, nimiä odotetaan vielä papereihin – joukkueeseen nostettu omia junioreita kehittymään ja haastamaan aloitusseitsikkoa, seuraavakin ulkomaalaisvahvistus tulee Ukrainasta

Juttua on muokattu 6.5.2023 klo 13.40: Juttuun on korjattu, että Strengell voitti SM-hopeaa.

Leave a Comment