Talven selkä taittuu abiriemun raikuessa

Jo hitunen kevättä on ilmassa, kun abiturientit päättävät koulutyönsä ja päästävät riemunsa valloilleen yhden elämänvaiheen taitekohdassa. Tuo tunne ja ne hetket säilyvät pitkään päivän päähenkilöiden mielissä, mutta kyllähän penkkaripäivä heijastuu koko taajaman elämänmenoon.

Siihen aikaan, kun traktorit olivat yleisempi ajoneuvo Oriveden lukion parkkipaikalla kuin mopoautot, myös abiajelut tehtiin täällä usein traktorin peräkärryssä. Siinä oli mukavaa paikallisväriä. Mistähän sitä tässä ajassa irtoaisi?

Pukeutumisteematkin ovat, kiitos verkkokaupan laajan tarjonnan, melko yleisluontoisia. Onneksi luvassa on leutoa säätä, joten ilman lisälämmikkeitä lavalla varmaankin tarkenee. Joskus kyydissä on värjötelty rapsakassakin pakkasessa.

Oriveden lukiossa paljon energiaa on aina käytetty abivideon tekoon, vaikka lopputulos jääkin yleensä vain koulun oman väen arvioitavaksi. Julisteisiin täällä on perinteisesti satsattu vähemmän. Yllättäkää meidät katsojat!

Joinakin vuosina taisi penkkaripäivän ilonpitoon sekoittua myös hapan sivumaku, kun koululla sotkettiin ja riehuttiin turhankin voimallisesti. Tässä suhteessa uudet abi-ikäluokat taitavat olla edeltäjiään fiksumpia – tai kuri koventunut.

Järkikin sen sanoo, ettei ole mieltä aiheuttaa turhaa lisätyötä koulun henkilökunnalle, joka on jaksanut tätäkin porukkaa katsella ja ohjata monet vuodet. Riemuita saa ja pitääkin, mutta ei toisten kustannuksella eikä pahaa mieltä aiheuttaen.

Leave a Comment