Mukana kahdeksassa miljoonassa eurossa – paikalliset nuoret ovat tehneet osansa yhteiskunnan pyörien pyörittämisessä

4H-järjestö tiedotti äskettäin, että sen kautta työllistyneet tai 4H-yrityksen perustaneet nuoret tienasivat viime vuoden aikana valtakunnallisesti kahdeksan miljoonaa euroa. Tähän summaan oman osansa ovat tuoneet muun muassa orivesiläiset ja juupajokelaiset nuoret.

Oriveden 4H-yhdistys kertoo omilla sivuillaan, että se työllisti viime vuonna 21 nuorta. Heistä 13–17-vuotiaita oli 18 kappaletta. Palkkaa nuorille maksettiin 9 960 euroa. 4H:n työelämäkoulutuksiin osallistui puolestaan 149 nuorta. Iso osa paikkakunnan nuorista on siis ollut kiinnostunut kartuttamaan tietojaan työelämästä ja siellä toimimisesta.

Juupajoen 4H-yhdistys pisti pikkuisen paremmaksi. Se työllisti viime vuonna 28 nuorta ja 4H-yrittäjänä toimi 37 nuorta. Sivuillaan yhdistys kertoo, että 53 nuoren liikevaihto oli yhteensä reilu 77 000 euroa.

Vaikka yhdistykset eivät täsmälleen samoista asioista ole sivuillaan tiedottaneet, kertovat luvut sen oleellisen. Osallistumalla ja innostumalla sekä tekemällä ja yrittämällä nuoret ovat tehneet upealla tavalla osansa yhteiskunnan pyörien  pyörittämisessä.

4H-yhdistysten työ nuorten yrittäjäkasvattajina tunnetaan jo hyvin. Ensi syksystä lähtien yrittäjyyteen aiotaan perehtyä myös Oriveden lukion ja Tredun yhteistyönä toteuttamissa yrittäjyysopinnossa. Toivottavasti mahdollisimman moni nuori innostuu ja osallistuu opintoihin. Yrittäjämäisestä asenteesta ei nimittäin missään tehtävässä ole haittaa.

Leave a Comment