Päivityksiä ja uusia asioita luvassa – paikallislehti elää kuitenkin kuorien alla olevalla sisällöllään

Oriveden Sanomien verkkopalveluiden uudistusta on suunniteltu jo pidemmän aikaa. Tavoiteaikataulut ovat paukkuneet, mutta nyt olemme vihdoin siinä vaiheessa, että jotain alkaa tapahtua. Sivuston uudistustyöt alkavat nimittäin torstaina. Sen vuoksi lehden sivustolla saattaa ilmetä käyttökatkoja.

Lukijoiden näkökulmasta torstaina tapahtuvat uudistukset ovat vielä pienehköjä. Esimerkiksi sivuston ulkoasu muuttuu vain hiukan ja käytettävyys tuskin yhtään. Vaikka sivusto siis päivittyy, ei sen kaikkia hienouksia saada heti käyttöön. Lisäksi toimituksen väellä on myös vielä runsaasti opeteltavaa siinä, mitä kaikkia mahdollisuuksia uuden sivuston takana oleva järjestelmä tarjoaa.

Uudistumisemme ei pysähdy nettisivuihimme. Kevään aikana myös Oriveden Sanomien printtilehti saa uuden ulkoasun, kun kaikki Pirmedioiden kuusi lehteä ottavat käyttöönsä saman graafisen ilmeen.

Vaikka kuudella lehdellä on pian samanlainen ulkoasu, se ei tarkoita sitä, että sisällöt olisivat samoja. Teemme lehtien kanssa edelleenkin yhteistyötä teemoissa, mutta Oriveden Sanomat elää paikallisista uutisista ja paikallisesta elämästä.

Niistä kertomiseen tarvitsemme myös lukijoidemme apua. Juttuvinkit ovat siis tervetulleita, samoin kuin lukijoiden ottamat kuvat, kirjoitukset ja mielipiteet. Nettisivuiltamme voi esimerkiksi nyt käydä lukemassa, mistä lukijamme on löytänyt kevään ensimmäisen leskenlehden.