Finaalin ratkaisuhetket olivat Kasper Simontaipaleelle liikaa: ”En pystynyt oikein katsomaan jäälle” – pettymyskin oli ensin suuri, mutta MM-hopea on alkanut jo kirkastua

Kasper Simontaival (keskellä) pääsi nuorten MM-turnauksessa tuulettamaan maaleja. Tässä maalia juhlitaan Roby Järventien kanssa. Myös Joel Määttä on tulossa onnittelemaan maalintekijää. Kuva: Pasi Mennander/Suomen Jääkiekkoliitto

MM-hopeaa jääkiekossa voittanut Suomen nuorten alle 20-vuotiaiden maajoukkue kotiutui Kanadasta myöhään maanantai-iltana.

Lue myös: Kasper Simontaipaleelle MM-hopeaa – jääkiekon nuorten MM-finaali ratkesi vasta jatkoerässä

Hopea on jo kirkastunut sunnuntaiaamusta, jolloin Suomi hävisi MM-kullan täpärästi jatkoerässä Kanadalle 3–2.

– No joo, kyllähän MM-hopea maistuu, Oriveden Fortunan kasvatti Kasper Simontaival sanoo.

– Pettymys finaalin jälkeen oli suuri. Turnaus oli hieno, ja pitkän matkan olemme joukkueen kanssa yhdessä kulkeneet. Kruunu jäi nyt puuttumaan, mutta yllättävän hyvinkin MM-hopeaa osaa arvostaa, hän jatkaa.

Suomi pelasi Simontaipaleen mielestä kaikissa alkulohkon peleissä hyvin, mutta parantamisen varaakin jäi.

– Alkulohkossa kirkkain kärki joukkueen potentiaalista jäi saavuttamatta. Varsinkin alkulohkon Kanada-pelissä ei saatu ihan kaikkea irti. Puolivälierässä Saksaa vastaan ja välierässä Ruotsia vastaan pelasimme tosi hyviä pelejä.

Suomi voitti alkulohkon peleistä kaikki muut paitsi ottelun Kanadaa vastaan. Saksa kaatui puolivälierässä lukemin 5–2 ja Ruotsi välierässä 0–1.

Finaalin piinaavat hetket

Finaalissa Kanada johti kahden erän jälkeen jo 2–0. Suomi kuitenkin kiri kolmannessa erässä tasoihin.

– Finaalissa pari ensimmäistä erää eivät olleet ihan niin hyviä, mitä taso olisi ehkä vaatinut, mutta viimeinen erä oli sitten sitäkin parempi.

Jatkoajalla Suomi oli jo juhlia maailmanmestaruutta, kun kiekko kävi aivan Kanadan maaliviivalla. Simontaival oli tuolloin vaihtoaitiossa ja näki sieltä, että Suomi pääsee ylivoimahyökkäykseen.

– En pystynyt oikein katsomaan jäälle, mutta sitten katsoin vähän sivulle ja näin, kun porukka alkoi hyppiä siinä vieressä. Väki oli menossa jo kentälle, mutta kukaan ei sitten kuitenkaan mennytkään. Olin ihan, että mitä ihmettä nyt tapahtuu. Peli vaan jatkui, ja olin menossa jo kentälle, mutta en sitten ehtinytkään, kun tuli se maali omiin. Se oli aika pysäyttävä hetki, Simontaival kertaa finaalin ratkaisuhetkeä.

Pisteitäkin tuli

Henkilökohtaiseen suoriutumiseensa Simontaival on tyytyväinen, vaikka ainoa tavoite, maailmanmestaruus, jäikin saavuttamatta.

– Tosi lähelle sitäkin päästiin, mutta hyvä, että pystyin auttamaan joukkuetta myös omilla henkilökohtaisilla taidoilla. Olen ihan tyytyväinen, pisteitäkin tuli.

Simontaival teki seitsemässä pelissä kolme maalia ja antoi neljä maaliin johtanutta syöttöä. Simontaival teki alkusarjassa muun muassa ratkaisevan maalin voittolaukauskilpailussa Tsekkiä vastaan.

Lue myös: Kasper Simontaival pääsi tuulettamaan maalia MM-jäillä – ratkaisi ottelun Suomelle voittomaalikilpailussa

Alkulohkon pelissä Slovakiaa vastaan Simontaival oli myös tehokkaana kolmella pisteellä. Hän teki kaksi maalia ja syötti yhden.

Lue myös: Kasper Simontaival tehokkaana MM-jäillä – kaksi maalia ja syöttöpiste sunnuntai-illan pelissä Slovakiaa vastaan

Myös puolivälieräottelussa Saksaa vastaan Simontaival pääsi maalin makuun.

Lue myös: Kasper Simontaival teki taas avausmaalin – Suomi marssi välieriin

Kauaa ei Kasper Simontaival ehdi turnausreissusta palautua.

– Keskiviikkoaamuna pitää olla jo Kuopiossa treeneissä, kertoo KalPan hyökkääjä.

Leave a Comment