Kasper Simontaival teki taas avausmaalin – Suomi marssi välieriin

Kasper Simontaival (kesk.) tuulettaa tekemäänsä Suomen ensimmäistä maalia Roby Järventien kanssa. Myös Joel Määttä on tulossa onnittelemaan maalintekijää. Kuva: Pasi Mennander/Suomen Jääkiekkoliitto

Oriveden Fortunan kasvatti Kasper Simontaival teki taas Suomen ja koko ottelun avausmaalin tärkeässä puolivälieräpelissä Saksaa vastaan keskiviikkoiltana Suomen aikaa.

Lue myös: Kasper Simontaival tehokkaana MM-jäillä – kaksi maalia ja syöttöpiste sunnuntai-illan pelissä Slovakiaa vastaan

Simontaipaleen maali syntyi Roby Järventien ja Joel Määtän syötöstä, kun ensimmäistä erää oli pelattu reilut kolme ja puoli minuuttia.

– Oli kova jääkiekkopeli. Saimme tosi hyvän startin, Simontaival sanoo Jääkiekkoliiton Leijonat.fi-sivustolla.

Simontaival kertoo sivustolla myös, kuinka he huonekaverinsa Topi Niemelän kanssa menivät nukkumaan puoli yhdeksän aikaan illalla. Peli alkoi jo aamukymmeneltä, mutta siihen oltiin Simontaipaleen mukaan valmiita, vaikka aamun herätys vaikea olikin.

Syöttöpiste toiseen maaliin

Simontaival oli juonimassa myös Suomen toista maalia. Suomi siirtyi ottelussa 2–0-johtoon Roni Hirvosen maalilla pelin 11. minuutilla. Simontaival merkittiin Kasper Puution ohella ylivoimamaalin syöttäjäksi.

Kakkosketju, jonka laidalla Simontaival pelasi, oli muutenkin tehokas. Se teki Suomen viidestä maalista neljä.

Kakkosketjua ylistää myös päävalmentaja Antti Pennanen Leijonat.fi-sivustolla.

– He olivat erittäin hyviä. Paljon puhutaan ykkösketjustamme, mutta jos mietimme turnausta kokonaisuutena, kakkosketjumme on ollut tasaisin ja paras ketjumme.

Suomi voitti ottelun lopulta lukemin 5–2.

Simontaival on ollut kisoissa hyvässä vireessä. Hän on tehtaillut jo seitsemän pistettä.

Lue myös: Kasper Simontaival pääsi tuulettamaan maalia MM-jäillä – ratkaisi ottelun Suomelle voittomaalikilpailussa

Seuraavaksi Suomea vastaan luistelee lauantain välieräpelissä Ruotsi. Tuon ottelun voittaja pelaa maailmanmestaruudesta sunnuntaina aamuyöllä Suomen aikaa. Toisessa välieräparissa pelaavat Kanada ja Tsekki.

Leave a Comment