Kasper Simontaival tehokkaana MM-jäillä – kaksi maalia ja syöttöpiste sunnuntai-illan pelissä Slovakiaa vastaan

Oriveden Fortunan kasvatti Kasper Simontaival iski kaksi maalia Slovakian verkkoon jääkiekon nuorten MM-kisoissa. Lisäksi hän syötti yhden maalin. Kuva: Pasi Mennander/Suomen Jääkiekkoliitto

Suomi voitti Slovakian nuorten alle 20-vuotiaiden jääkiekon MM-kisojen sunnuntai-illan ottelussa lukemin 9–3.

Kakkoskentän laiturina pelanneella Oriveden Fortunan kasvatilla Kasper Simontaipaleella oli kolmen pisteen ilta. Hän teki kaksi maalia ja syötti yhden.

Simontaival iski Suomen ensimmäisen maalin Roni Hirvosen syötöstä, kun ottelua oli pelattu vain 35 sekuntia.

Heti toisen erän alkuun kaksikon osat kääntyivät toisinpäin: Simontaival syötti ja Hirvonen maalasi Suomen 3–1-johtoon. Ylivoimamaaliin merkittiin toiseksi syöttäjäksi Kasper Puutio.

Toisen maalinsa Simontaival tehtaili ylivoimalla kolmannessa erässä ajassa 51:45. Maalin syöttivät Puutio ja Aatu Räty.

Maalien ja syöttöpisteen lisäksi Simontaival merkkautti tilastoihin ottelun viime hetkillä kahden minuutin rangaistuksen korkeasta mailasta.

Ensi yönä Suomi kohtaa alkulohkon päätösottelussa Kanadan.