Kasper Simontaipaleelle MM-hopeaa – jääkiekon nuorten MM-finaali ratkesi vasta jatkoerässä

Kasper Simontaipaleen (29) ja koko Suomen joukkueen ilmeet olivat pettyneitä finaaliottelun jälkeen. MM-kulta oli niin lähellä. Kuva: Pasi Mennander/Suomen Jääkiekkoliitto

Kasper Simontaipaleen ja koko Suomen joukkueen oli tyytyminen hopeisiin mitaleihin jääkiekon nuorten alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Kanadassa.

Kanada voitti Suomen loppuottelussa maalein 3–2. Ottelun ratkaisu syntyi, kun jatkoerää oli pelattu reilut kolme minuuttia. Sen teki Kanadan Kent Johnson.

Vain hetki ennen tätä Suomen ratkaisumaali oli enemmän kuin lähellä. Kanadan kapteeni huitoi kiekon pois maaliviivalta viime hetkellä. Simontaipaleen huonekaveri Topi Niemelä ehti jo tuulettaa osumaansa.

Ottelun kolmanteen erään lähdettiin Kanadan johdossa 2–0. Suomi kuitenkin tuli tasoihin kolmannessa erässä Aleksi Heimosalmen ja Joakim Kemellin maaleilla ja vei ottelun jatkoerään.

Oriveden Fortunassa jo kolmevuotiaana sarjapelejä pelanneelle Kasper Simontaipaleelle ei tullut ottelussa tilastomerkintöjä. Kuten koko kisojen ajan, Simontaival pelasi myös finaaliottelussa kakkosketjun laiturina.

Lällä EM-Münchenissä

Kansainvälisillä urheilukentillä nähtiin viikonloppuna toinenkin orivesiläislähtöinen urheilija. Oriveden Ponnistuksessa yleisurheilu-uransa aloittanut Sini Lällä kisasi korkeushypyssä Münchenin EM-kilpailuissa.

Hän hyppäsi korkeushypyn karsinnassa 178. Tulos ei riittänyt finaaliin.