Yhteinen tekeminen tuo paljon

On ilahduttavaa huomata, kuinka Oriveden Sanomien levikkialueella yhdistykset ja seurat osallistuvat ahkerasti oman asuinseutunsa kehittämiseen. Hienoja esimerkkejä on pelkästään tältä keväältä monia.

Paltanmäkeen valmistuu viimeistään juhannukseksi elämysportaat. Rappuja on rampattavaksi siinä vaiheessa mahdollisesti jopa 200. Määrä tarkentuu, kun portaiden loppuosa saadaan maaston muotojen mukaan rakennettua. Käyttöön on jo otettu hallin kulmalta rinteeseen nouseva portaiden ensimmäinen osa. Hienoa tässä hankkeessa on, että valmiilla portailla on monta käyttötarkoitusta. Ne muun muassa helpottavat kulkemista museoalueelle ja kuntoilijat saavat niissä sykkeensä nousemaan. Vahvana hankkeen eteenpäin viejänä on ollut Sydänyhdistyksen väki.

Västilään on puolestaan valmistumassa kymmenväyläinen frisbeegolfrata. Sekin valmistunee juhannukseksi, mutta harjoittelemaan uudelle radalle pääsee jo nyt. Västilän Voiman talkooväki on tehnyt jo ennen korien paikoilleen asentamista rata-alueella runsaasti töitä. Ojia on muun muassa avattu, jotta väylät pysyvät kuivina.

Yhdistykset ja seurat eivät ole toteuttaneet hankkeitaan omin voimin. Usein vähintäänkin osa niiden rahoituksesta on tullut kaupungilta, osa muilta erilaisia hankkeita rahoittavilta kumppaneilta. Moni idea tarvitseekin toteutuakseen yhteistyötä. Sitä tällä seudulla osataan tehdä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?