Pysytään asiassa ja totuudessa – Juupajoen perussuomalaiset kertoo, miten johtajasopimuksen käsittely eteni

Juupajoen perussuomalaisten ryhmää kohtaan on esitetty totuudenvastaista kritiikkiä useammassakin lehtikirjoituksessa, johon ei ole annettu lainkaan konkreettisia tai tosiasiallisia perusteita, edes pyydettäessä.

Mitään tietoja hallituksesta ei ole vuodettu, sillä kaikki toimestamme julkisessa keskustelussa olevat asianhaarat selviävät julkisista lähteistä. Keskeneräisten asioiden käsittelyn puintia julkisuudessa on harjoitettu, mutta se ei kuulu meidän ryhmämme arvoihin.

Lue myös: ”Juupajoella on erittäin paha hallituskriisi menossa” – Juho Eskola avaa mielipiteessään niitä syitä, jotka johtivat päätökseen jättää eropyyntö kaikista kunnallisista luottamustehtävistä

Lue myös: ”Meidän aikuisten ihmisten pitää pystyä parempaan, kuntamme ja kuntalaisemme ansaitsevat parempaa ja tasokkaampaa päätöksentekokulttuuria” – Juupajoen kunnanhallituksen jäsen Eveliina Helpiölä pohtii kirjoituksessaan päätöksentekokulttuuria

Olemme kaikissa toimissamme keskittyneet kuntalaisten asioiden ajamiseen kaikissa niissä elimissä, joissa olemme mukana. Me emme ole unohtaneet, että toimimme edustuksellisessa demokratiassa äänestävien kuntalaisten luottamushenkilöinä. On ikävää, että joillakin on tarve kyseenalaistaa tätä tosiasiaa julkisesti.

Luottamus on myös sitä, että hoidamme parhaan kykymme mukaan asioita ja valvomme etuja vain ja ainoastaan kuntalaisten etu edellä, vaikka kuntalaisilla ei olisikaan aina mahdollisuutta seurata työskentelyämme.

Ymmärryksemme mukaan kuntalaisen näkökulmasta on aivan sama, kuka ottaa kunniaa jossakin asemassa tai tehtävässä. Meitä kiinnostaa ainoastaan, että päätöksenteko kunnassa on läpinäkyvää, oikeudenmukaista ja järkevää sekä siinä noudatettavan lain kirjainta ja yhteiskuntajärjestystä. Kuitenkin siten, että asiat tulevat aina hoidetuksi.

Hammassärkyä muutamalle henkilölle tuottaneen johtajasopimuksen muutosehdotukset toimme suurilta osin puheenjohtajiston tietoon jo sunnuntaina 5.11.2023, eli heti kun niitä ensimmäisen kerran pyydettiin. Saimme tietää sopimusneuvottelujen käynnistyneen ensimmäisen kerran 2.11.2023, kun seuraavan maanantain kokouksen esityslistan liitteenä oli ensimmäinen julkistettu versio sopimuksesta.

Vain muutama muutoskohta tuotiin uutena 20.11.2023 kokoukseen, koska saimme näistä kohdista tiedon ensimmäisen kerran torstaina 16.11.2023 esityslistan mukana. Näistä viimehetken lisäyksistä ei ollut meillä mitään ennakkotietoa.

Kaikki muutosehdotukset sivuutettiin ja jätettiin huomiotta järjestelmällisesti, eikä niiden perusteista ollut minkäänlaista halua keskustella kenenkään muiden kuin Vasemmistoliiton ja Vihreiden edustajien toimesta. Tämän kaltainen toiminta ei yksiselitteisesti kuulu demokraattiseen päätöksentekoon.

Siksi toimme kaikki esitetyt muutosehdotukset vielä viimeiseenkin käsittelykokoukseen kirjallisena perusteluineen, mutta vielä tässä vaiheessa keskustelu loisti täysin poissaolollaan. Noudatimme täysin demokraattisen päätöksenteon sääntelyä ja tulemme jatkossakin toimimaan näin. Tulemme jatkossakin toimimaan asia edellä, sopii se muille tai ei.

Ehdotuksemme on luettavissa kokonaisuudessaan Juupajoen kunnan sivuilta, www.juupajoki.fi, kohdasta ’Kunta ja päätöksenteko’ > ’Esityslistat ja pöytäkirjat’ > ’Kunnanhallitus’ > ’20.11.2023’ > ’Liite 2’. Mikäli joku kokee meidän toimineen kuntalaisten etujen vastaisesti, niin otamme kaiken asiallisen palautteen mielellään vastaan.

Kiitos Juupajoen kuntalaisille antamastanne tuesta!

Juupajoen perussuomalaiset

Leave a Comment