Hirsilän Pyrkivän Kaisa Kymäläinen pukkasi SM-kultaa – myös Oona Viljanen selvitti ennätyksellään tiensä Kalevan kisojen kuulafinaaliin

Kaisa Kymäläinen
Kuulantyöntäjä Kaisa Kymäläinen otti SM-kultaa Lahden Kalevan kisoista. Arkistokuva: Juha Jäntti

Hirsilän Pyrkivän Kaisa Kymäläinen oli hirmuvireessä Kalevan kisojen kuulafinaalissa. Hän vei lopulta Suomen mestaruuden viidennen työntökierroksen tuloksellaan 16,94.

Jo ensimmäisellä työntökierroksella Kymäläinen laittoi ennätyksenä 16,30 uusiksi. Ennätys parani kertaheitolla liki puoli metriä, kun ensimmäiselle työnnölle kertyi mittaa 16,77.

Edellinen ennätys olisi parantunut myös kolmannella työnnöllä, jolla Kymäläinen pukkasi kuulaa 16,56. Kymäläisen huikea kisa huipentui viidennellä kierroksella 16,94 kantaneeseen työntöön.

Kisan toiseksi tullut Kuopion Reippaan Eveliina Rouvali työnsi niin ikään 16,94 ensimmäisellään, mutta hänen toisella työnnöllään oli mittaa 16,64 ja loput neljä työntöä olivat yliastuttuja. Näin ollen Kymäläinen kirkasti viime kesän SM-pronssin kullaksi.

Tasaväkisen kilpailun pronssille työnsi Varpaisjärven Vireen Senja Mäkitörmä viidennen kierroksen työnnöllään 16,81.

Oona Viljanen finaaliin ennätyksellään

Myös Oriveden Ponnistuksen Oona Viljanen oli mukana kuulafinaalissa. Hänellekin kirjataan Kalevan kisoista uusi ennätys, 13,68. Edellinen ennätys oli 13,50, ja tällä kaudella Viljanen oli ennen sunnuntaita työntänyt parhaallaan 13,40.

Uusi ennätys syntyi karsinnassa, jonka kahdeksas Viljanen oli. Finaaliin pääsi kymmenen työntäjää.

Finaalissa Viljanen työnsi parhaansa kolmannella työntökierroksella. Tuloksella 13,32 Viljanen oli kilpailun yhdeksäs ja näin ollen ensimmäinen työntäjä, joka putosi kolmelta viimeiseltä työntökierrokselta.

Laurikainen yhdeksäs

Korkeushyppääjä Teemu Laurikainen hyppäsi sunnuntaina iltapäivällä korkeuden finaalissa.

Lue myös: Teemu Laurikainen hyppäsi korkeuden finaaliin Kalevan kisoissa – Anna Pyykkö sai seitsenottelunsa päätökseen, mutta Juuso Hassi sen sijaan ei sittenkään ole puolustamassa kymmenottelun Suomen mestaruutta

Korkeuden karsinnassa lauantaina Laurikainen ylitti 195, mutta finaalissa tulokseksi jäi aloituskorkeus 190. Se ylittyi toisella yrittämällä.

Tuloksella Laurikainen sijoittui kilpailussa yhdeksänneksi.