Teemu Laurikainen hyppäsi korkeuden finaaliin Kalevan kisoissa – Anna Pyykkö sai seitsenottelunsa päätökseen, mutta Juuso Hassi sen sijaan ei sittenkään ole puolustamassa kymmenottelun Suomen mestaruutta

Teemu Laurikainen selvitti tiensä korkeushypyn sunnuntain finaaliin Kalevan kisoissa. Arkistokuva: Juha Jäntti

Oriveden Ponnistuksen korkeushyppääjä Teemu Laurikainen hyppää sunnuntaina korkeuden finaalissa Lahden Kalevan kisoissa.

Lauantain karsinnassa Laurikainen ylitti korkeuden 195 toisella yrityksellä. Hän sijoittui karsinnassa kuudenneksi.

Karsintakilpailun seitsemän parasta hyppäsivät kaikki 195. Laurikainen on tällä kaudella hypännyt ennätyksensä 204.

Lauri Hassi puolestaan jäi 800 metrillä alkueriin. Hän juoksi ensimmäisessä erässä neljänneksi ajalla 1.54,47. Finaaliin pääsi erien kaksi parasta ja kaksi aikojen perusteella. Kauaksi Hassin finaalipaikka ei jäänyt, sillä erän toisen suoran jatkopaikan otti Naantalin Löylyn Markus Teijula ajalla 1.54,10.

Seitsenottelu pakettiin

Kalevan kisojen ensikertalainen Anna Pyykkö sai tänään seitsenottelunsa pakettiin.

Lue myös: Anna Pyykkö teki ennätyksensä Kalevan kisojen seitsenottelun ensimmäisen päivän päätöslajissa – Aino Suorsa hyppäsi seipään karsinnassa

Ottelun toinen päivä alkoi pituushypyllä. Siinä Pyykkö hyppäsi kolmannella hyppykierroksella parhaansa 4,95.  Otteluun hän sai tuloksesta 546 pistettä.

Pyykkö on hypännyt tällä kaudella ennätyksekseen 5,34.

Pituuden jälkeen ottelijat siirtyivät keihäspaikalle. Siellä Pyykkö sai vain yhden mitatun heiton. Se kantoi 24,52. Pyykön keihäsennätys on 27,01.

Keihäästä ottelun kokonaispistemäärä kasvoi 373 pistettä.

Päätöslajissa 800 metrillä Pyykön aika oli 3.00,16. Tästä hän sai otteluun 364 pistettä. Näin ollen Pyykkö keräsi seitsenottelusta yhteensä 3 759 pistettä. Hän sijoittui kokonaistuloksissa sijalle 13. Päätöslaji pudotti häntä tuloslistalla pari sijaa.

Pyykkö on otellut ennätyspisteensä 4 048 tänä kesänä.

Juuso Hassista poikavauvan isä

Ennakkotiedoista poiketen kymmenottelija Juuso Hassi ei ole puolustamassa viimevuotista Suomen mestaruuttaan Lahdessa, sillä hän sai perjantaina puolisonsa kanssa perheenlisäystä. Hassi on nyt pienen poikavauvan isä, Lahdesta viestitetään.

 

Leave a Comment