Anna Pyykkö teki ennätyksensä Kalevan kisojen seitsenottelun ensimmäisen päivän päätöslajissa – Aino Suorsa hyppäsi seipään karsinnassa

Seiväshyppääjä Aino Suorsa ja seitsenottelija Anna Pyykkö ovat ensimmäistä kertaa mukana Kalevan kisoissa. Kuva: Suorsan ja Pyykön albumista

Ensimmäiset Oriveden Ponnistuksen urheilijat ovat perjantaina aloittaneet urakkansa viikonlopun Kalevan kisoissa.

Seitsenottelija Anna Pyykkö oli avauslajissa, 100 metrin aidoissa, eränsä toinen ajalla 15,30. Tällä heltisi 802 pistettä kokonaiskilpailuun. Pyykkö on tällä kaudella juossut matkan aikaan 15,25.

Ottelu jatkui korkeudella, jota Pyykkö etukäteen piti itselleen venymistä vaativana lajina.

Lue myös: Oriveden Ponnistuksesta lähtee ennätysmäärä urheilijoita Kalevan kisoihin – kuuden urheilijan joukossa on kaksi ensikertalaistakin

Hän on tällä kaudella hypännyt 143, mutta jäi tällä kertaa aloituskorkeuteensa 137. Se meni yli toisella yrittämällä. Pisteitä hän sai lajista 481.

Kuulassa Pyykön tulos 9,23 syntyi viimeisellä yrittämällä. Tätä ennen Pyyköllä oli tulospapereissa yliastuttu työntö ensimmäiseltä kierrokselta ja 8,39 toiselta kierrokselta. Tällä kaudella työnnetty kuulaennätys on 10,13.

Pisteitä hän sai kuulasta 479.

Ensimmäisen päivän päätöslajissa Anna Pyykkö oli ennätysvauhdissa. Hän paransi 200 metrin ennätystään aikaan 26,97. Aiempi ennätys 27,12 on sekin tällä kaudella juostu.

Ennätysjuoksu tiesi 714 lisäpistettä otteluun.

Ensimmäisen päivän jälkeen Pyyköllä on kasassa 2 476 pistettä, ja hän lähtee toiseen päivään sijalta 12. Kilpailussa on mukana 15 urheilijaa. Ottelua johtaa Tampereen Pyrinnön Vilma Itälinna 3 308 pisteellä.

Lauantaina seitsenottelijoilla on edessään pituushyppy ja keihäänheitto ennen ottelun päättävää 800 metrin juoksua.

Suorsa ylitti 340

Seiväshyppääjä Aino Suorsa oli perjantaina mukana seipään karsinnassa. Hän ylitti aloituskorkeutensa 340 toisella yrittämällä. Seuraava korkeus 355 oli kuitenkin liikaa. Finaalipaikkaan vaadittiin ensimmäisellä ylitetty 365.

Suorsan ennätys on tällä kaudella hypätty 360.

Lauantaina kilpailu-urakkansa Kalevan kisoissa aloittaa kymmenottelun puolustava Suomen mestari Juuso Hassi. Hänen lisäkseen orpolaisista Lauri Hassi nähdään 800 metrin alkuerissä ja Teemu Laurikainen korkeuden karsinnassa.

Leave a Comment