Työtä olisi, mutta tekijät ja työ eivät tunnu kohtaavan

Oriveden ja Juupajoen alueen yrittäjien keskuudessa on tänä keväänä ollut vallalla sama vaiva. Työpaikkoja olisi tarjolla, mutta niihin ei löydy työntekijöitä. Avoimista paikoista yrittäjät ovat viestineet monissa eri kanavissa, mutta kiinnostuneiden yhteydenotot ovat myös olleet vähissä.

Työtä siis olisi, mutta se ei tunnu kelpaavan.

Ukrainan sodalla on ollut oma vaikutuksensa yrittäjien tämän keväiseen ahdinkoon, mutta esimerkiksi alkutuotannossa tilanne on varsin tuttu. Esimerkiksi kaksi vuotta sitten Elinkeinoelämän keskusliitto kampanjoi sen puolesta, että erityisesti nuoret ottaisivat tiloilta työtä vastaan ja pelastaisivat kesän sadon.

Vaikka ura alkutuotannon parissa ei välttämättä kiinnostaisi, ei kesätyöpaikan mahdollisuutta kannata sen vuoksi hylätä. Työkokemuksen kerääminen alalta kuin alalta on kannattavaa ja se kertoo myös tuleville työnantajille paljon.

Jos kesätyöpaikka on siis vielä löytymättä, niin nyt liikkeelle. Se voi olla tarjolla aivan naapurissa.

Hyvää työtä erityisesti alle 18-vuotiaiden työllistymiseksi tekee 4H-yhdistys. Tälläkin hetkellä yhdistys hakee yrityksiä ja yhteisöjä, jotka voisivat tarjota 15 nuorelle töitä kahdeksi viikoksi. Nuorten palkat rahoittaa Eräjärven Säästöpankkisäätiö.

Työnantajalle kaksi viikkoa tuntuu lyhyeltä ajalta, sillä hän tarvitsee apua yleensä koko lomakaudeksi. Kahdessa viikossa voidaan kuitenkin luoda suhteita, jotka kestävät pitkään. Kokemuksesta tiedän, että lyhyt kesäpesti voi muuttua vakituiseksi työsuhteeksi.

Leave a Comment