Uulan maaleja on käytetty Versaillesin palatsissa ja Louvren taidemuseossa – uusiutuvista luonnonöljyistä valmistetut muovittomat maalit kasvattavat suosiotaan

Ihastuttava Uula Color-maaleilla maalattu sauna.

Uulan maaleilla on maalattu niin ranskalaisia, historiallisia arvokohteita kuin suomalaisten arkkitehtien suunnittelemia uudisrakennuksia sekä upeita vanhoja kartanoita ja kirkkoja.

Suomalaisen maalinvalmistajan tuotteiden suosion perustana ovat yrityksen arvot, jotka osuvat tähän aikaan.

– Uula Color on kotimainen yritys, joka käyttää tuotteiden valmistukseen uusiutuvia luonnonöljyjä, Tuotteemme ovat muovittomia ja hengittäviä, kertoo toimitusjohtaja Susan Äijälä.

Kauvatsassa toimiva tehdas valmistaa sekä ulko- että sisämaaleja.

– Ulkomaalit on tarkoitettu uusiin ja vanhoihin puurakenteisiin. Sisämaaleja voi käyttää ihan missä vaan.

Toimitusjohtaja Susan Äijälä juttelemassa täyttölinjalla työskentelevän Juha Vihervaaran kanssa. Tekemistä riittää, maalit menevät hyvin kaupaksi.

Uulan ulkomaalit jättävät puupinnan hengittäväksi, jolloin kosteus pääsee poistumaan rakenteista. Näin puupinta ei vahingoitu eikä lahoa.

Vesiohenteisen sisämaalit ovat hajuttomia ja kuivuvat nopeasti. Lisäksi maalit ovat hyvin kulutuksen- ja pesunkestäviä.

Suomalaisen valmistajan tuotteet ovat vakuuttaneet myös ulkomaalaiset maalinostajat. Yrityksen tuotteita  viedään Ranskaan, Belgiaan, Ruotsiin, Viroon, Sveitsiin ja tuoreimpana kohteena Slovakiaan.

– Slovakiassa todettiin, että jos meidän maalimme kestävät pohjolan vaativat sääolot, ne kestävät myös heillä.

Käsityönä tehtyjen, laadukkaiden maalien ostajakunta on laajentunut koko ajan. Rakentaminen, remontointi ja kaikenlainen tuunailu nousi suureen suosioon koronan aikana.

– Kodinrakentamisbuumi näkyi meillä ja liikevaihtoon tuli selvä pomppu, mikä on myös pitänyt.

Uula Colorilla on kotimaassa kattava jälleenmyyntiverkosto. Tuotteisiin voi tutustua myös valmistajan verkkokaupassa uula.fi. Kuvagalleriasta löytyy hyviä esimerkkejä Uulan tuotteilla maalatuista kohteista.

Toimitusjohtaja Susan Äijälä katselee luottavaisin mielin tulevaisuuteen.

– Tehdas on tehnyt näitä maaleja neljäkymmentä vuotta ja nyt ne ovat äärettömän trendikkäitä. Kiva, että ihmiset ovat nyt löytäneet meidät ja tuotteemme.

 

Uula Color Oy

Uulatuote Oy on aloittanut toimintansa vuonna 1978, jolloin Arto Uunila perusti yrityksen perheensä kanssa. Tuohon aikaan perinnemaaleja ei voinut ostaa kaupoista. Tavallista punamultamaalia, saati pellavaöljymaalia, oli lähes mahdotonta löytää. Museoviraston kannustamana ja vanhojen maalarimestarien neuvojen ja kokemusten avulla löydettiin maaleihin oikeat raaka-aineet ja perinnemaalien valmistus voitiin aloittaa.

Yrityksen ensimmäisen tuotteen, perinteisen punamultamaalin keittäminen aloitettiin perheen Nurmossa sijaitsevan kotitalon ulkorakennuksessa. Vuosien jälkeen yrityksen tie vei Ilmajoen kautta Kauvatsalle, jossa yritys nykyään sijaitsee. Arto Uunilan jäädessä eläkkeelle hänen poikansa Jouni Uunila siirtyi yrityksen omistajaksi, laajentaen tuotevalikoimaa ja kasvattaen yrityksen nykymittoihinsa. Yrityksen yli 40-vuotinen historia kertoo tarinaansa visioiden onnistumisesta ja alkuperäisten arvojen kunnioittamisesta. Yrityksen nimi muuttui vuonna 2018 Uula Color Oy:ksi.

Nykyiset omistajat ostivat yrityksen Jouni Uunilalta 31. tammikuuta 2022.  Yksi omistajista on lempääläinen Susan Äijälä, joka on toiminut yrityksen toimitusjohtajana 2020 lähtien.

Maaleina petrooliöljymaali puolukka ja keittomaali keltamulta. Sopi hienostii taloon ja maisemaan.

 

Hengittävät ja muovittomat ulkomaalit käyvät kaikkeen puurakentamiseen.

Leave a Comment