Omasta maasta ja omasta kunnasta

Pirkanmaan pienin ponnistaa jälleen. Kyse on tietysti Juupajoen kunnasta, jossa paikalliset tuottajat ovat aktivoituneet entisestään. He ovat perustaneet voittoa tavoittelemattoman yhdistyksen, jonka tehtävänä on mahdollistaa Tuottajatorin toiminta paikkakunnalla.

Kokemusta yhdistyksen väellä nyt aloitetusta toiminnasta on jo runsaasti. Sama porukka on jo useana vuonna pitänyt Tuottajatoria kesäisin ja sesonkien aikaan. Yhdistyksen myötä toiminta muuttui kuitenkin astetta ammattimaisemmaksi ja tavoitteellisemmaksi. Enää se ei tyydy vain lyhytaikaiseen avoinna oloon. Sen sijaan yhdistyksen tarkoituksena on vahvistaa paikallista palvelutarjontaa pysyvästi. Tämä onnistuu, jos asiakkaita torilla käy riittävästi.

Toimintansa alkupääoman yhdistyksen jäsenet ovat keränneet keskuudestaan jäsenmaksuilla. Niillä tuottajatorille hankittiin muun muassa kassakone. Liiketila puolestaan siivottiin ja kunnostettiin talkoovoimin.

Vaikka tilojen yhteydessä olevat puodit ovat ainutlaatuisia ja kokemisen arvoisia, on Tuottajatori asiakkaan kannalta ostamista helpottava väylä. Se silottaa tuotteiden tietä asiakkaiden ostoskoriin. Kun yhteen ja samaan paikkaan on koottu laaja valikoima, voi asiakkaan ruokapöytään tai käyttöön päätyä myös sellaisia tuotteita, joita hän ei ollut edes ajatellut hankkivansa.

Kaiken lisäksi Tuottajatorilla on myös työllistävä vaikutus. Haku on avoinna muun muassa TE-keskuksen sivuilla.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?