Uskoa huomiseen

Elämme nyt synkkää aikaa, mutta ei uskoa huomiseen ole menetetty. Näin toteaa Oriveden yrittäjien puheenjohtaja Kari Pekonen Oriveden Sanomille. Koronavirus muutti nopeasti kaikkien arjen ja Suomen hallitus on ottanut järeitä keinoja käyttöön, jotta epidemiaa saataisiin hallittua.

Selvää lienee, että poikkeusolot jatkuvat pidempään kuin mitä hallitus on nyt määritellyt. Se tarkoittaa tiukkoja aikoja kaikille. Yrityksiin korona on vaikuttanut jo nyt monella tavalla. Kun ihmiset eivät liiku, hiipuu myös kauppa ja palveluiden käyttö. Yrittäjille ei kerry tuloja, mutta menoistakaan ei voi määräänsä enempää tinkiä. Palkat ja laskut on jokaisen maksettava.

Orivedelläkin yrittäjät yrittävät kaikin tavoin muuttaa toimintaansa tilannetta vastaavaksi, jotta suurilta sopeuttamistoimilta vältyttäisiin. Jo olevaa palvelua tarjotaan uudella tavalla. Liikkeiden oviin on kuitenkin ilmestynyt myös viestejä, joissa kerrotaan, että koronan vuoksi liikettä ei pian enää kannata pitää auki.

Pekonen toteaa, että nyt olisi tärkeää päästä mahdollisimman pian normaaliin elämänmenoon kiinni. Jo ennen sitä paikkakuntalaiset voivat omilla valinnoillaan tehdä paljon hyvää paikallisen yrittäjyyden puolesta. Paikallisesti käytetty euro voi vielä pelastaa paikallisia yrittäjiä, palveluita ja työpaikkoja. Jos yrityksiä ja työpaikkoja on vähemmän, vaikuttaa se myös verokertymään, jolla julkisia palveluita ylläpidetään.

Katse on myös kohdistettava kauemmas. Rohkeita, oman paikkakunnan palveluiden käyttäjiä meidän on oltava myös sen jälkeen, kun elämä palaa taas uomilleen. Paikallinen yrittäjä tarvitsee nyt pitkään tukeamme.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?