Fortunan edustusjoukkue ei yltänyt tavoittelemaansa pudotuspelipaikkaan: ”Kyllä se vähän niin sanotusti ketutti” – nyt katseet on kuitenkin käännetty tulevaan harjoituspeliin ja ensi kauteen

Fortunan edustusjoukkueen kausi jatkuu vielä harjoituspelillä. Ensi kauden kuvioitakin jo pyöritellään. Janne Saarinen jatkaa joukkueen valmentajana. Lisäksi hän siirtyy seuran valmennuspäälliköksi. Kuva: Heli Rahkonen

Fortunan edustusjoukkue ei lopulta yltänyt tavoitteena olleeseen pudotuspelipaikkaan jääkiekon Hämeen alueen kolmosdivisioonassa.

Sarjassa pelatun 18 ottelun jälkeen Fortuna oli sarjataulukossa kolmanneksi viimeisenä 17 pisteellä. Viimeiset pudotuspelipaikat lunastivat PK 83 ja Pingviinit molemmat 28 pisteellä. Myös KaVo ylsi samoihin pisteisiin, mutta jäi maalierolla pudotuspeliviivan alapuolelle. Runkosarjan voittajaksi kipusi HCPJ 48 pisteellä.

Fortuna kuitenkin päätti sarjakautensa voittoon kaatamalla kotihallissa Jilveksen murskalukemin 16–3. Fortunalaisista eniten pisteitä takoi kaksikko Mikke Lehtinen (4+4) ja Ville Leskelä (3+4).

Lue myös: Fortunan edustusjoukkueen pistenikkarit Ville Leskelä ja Mikke Lehtinen löytävät kentällä toisensa jopa silmät kiinni – nopeasta pelistä tykkäävä tehokaksikko on kikkaillut itsensä myös fanien sydämiin

Lisäksi kuuteen tehopisteeseen viimeisessä pelissä ylsivät Henri Aaltio (3+3) sekä kevätpuolella paluun pelikentille tehnyt Niklas Mäkinen (1+5).

Ville Leskelä ja Mikke Lehtinen olivat pelipäällä edustusjoukkueen runkosarjan viimeisessä ottelussa. Arkistokuva: Heli Rahkonen

Harkkapelissä ennestään tuntematon vastustaja

Kevätkaudelle lähdettäessä valmentaja Janne Saarinen uskoi pelin paranevan joulutauon jälkeen.

Lue myös: Fortunan edustusjoukkue jatkaa pudotuspelipaikan metsästystä runkosarjan jatkuessa joulutauon jälkeen – valmentaja Janne Saarinen uskoo, että pelit paranevat entisestään kevättä kohden

– Tavallaan peli vähän parantuikin, mutta tuli myös kaikennäköisiä heikkoja kohtia, eikä pelaaminen meinannut loksahtaa paikoilleen, Saarinen ruotii ja toteaa, etteivät joukkueen sitoutuminen treeneissä käymiseen ja ohjeiden mukaan pelaamiseen ihan täysin onnistuneet.

Tunnelma oli runkosarjan päättymisen jälkeen pettynyt.

– Kyllä se vähän niin sanotusti ketutti, ettei päästy siihen, mitä edelliskaudella. Tavoite oli koko lailla asetettu niin, että siihen samaan tai parempaan, Saarinen toteaa.

Viime kaudella edustusjoukkue eteni ensimmäiselle play off -kierrokselle.

Lue myös: Fortunan edustusjoukkueen kausi on alkanut mollivoittoisesti, mutta valmentaja Janne Saarinen uskoo, että tästä on suunta ylöspäin kohti kaudelle asetettua tavoitetta – valmentaja tietää joukkueensa vahvuudet sekä sen, mikä merkitys pelaajilla on seuran junioreille

Päät on kuitenkin Saarisen mukaan nostettu nyt pystyyn ja suunnattu osin jo ensi kauteen ja maaliskuun lopulla pelattavaan harjoituspeliin.

– Tavoitteena on saada siihen hyvä peli.

Vastaan kotihallissa luistelee entuudestaan vieras joukkue Lahden Panthers, joka pelaa omalla alueellaan niin ikään kolmosdivisioonaa.

Valmentajasta myös valmennuspäällikkö

Se on varmaa, että edustusjoukkue Fortunalla on ensi kaudellakin. Muuten kuviot ovat joukkueen osalta vielä auki.

– Oletettavasti runko pysyy samana, Saarinen kuitenkin ounastelee.

Hän itse jatkaa joukkueen valmentajana ja toivoo, että saisi aisaparikseen tämän kauden tapaan Oksasen Markon ja Leppäsen Jyrin.

Janne Saarinen siirtyy ensi kaudella myös seuran valmennuspäälliköksi nykyisen valmennuspäällikön Ville Lehmuksen siirtyessä uusiin haasteisiin.

– En osannut tällaista odottaa, kun minua tehtävään kysyttiin, mutta pienen harkinnan jälkeen totesin, että en laita vastaan, jos tällainen pesti annetaan ja koitan hoitaa tehtävää ainakin yhtä hyvin kuin Ville on tehnyt. Fortuna on hyvä seura, ja haluan omalla panoksellani edesauttaa ennen kaikkea lasten urheilun hyväksi tehtävää työtä, Saarinen sanoo.

Janne Saarinen piirtää edustusjoukkueen kuvioita myös ensi kaudella. Kuva: Heli Rahkonen

Leave a Comment