Fortunan edustusjoukkue jatkaa pudotuspelipaikan metsästystä runkosarjan jatkuessa joulutauon jälkeen – valmentaja Janne Saarinen uskoo, että pelit paranevat entisestään kevättä kohden

Fortunan edustusjoukkue on treenannut joulutauolla ahkerasti ja hionut kuvioitaan kuntoon valmentaja Janne Saarisen johdolla. Pelikunto mitataan sunnuntaina jatkuvassa runkosarjassa. Kuva: Heli Rahkonen

Fortunan edustusjoukkue aloittaa kevään sarjapelit sunnuntaina vierasottelulla Pirkkalan Pingviinejä vastaan.

Fortuna on kerännyt 12 syksypuolella pelatusta ottelusta 14 pistettä. Pingviinit on yhden pelin vähemmän pelanneena sarjataulukossa Fortunan takana 12 pisteellä.

Edustusjoukkueen valmentaja Janne Saarinen iloitsee, että hänen suojattiensa otteet paranivat peli peliltä joulutaukoa kohden.

– Saimme kaikki miehet mukaan alkukauden sairastelujen jälkeen. Treeneissä rupesi olemaan enemmän väkeä, mikä tietysti vaikuttaa treenien laatuun, hän toteaa.

Lue myös: Fortunan edustusjoukkueen kausi on alkanut mollivoittoisesti, mutta valmentaja Janne Saarinen uskoo, että tästä on suunta ylöspäin kohti kaudelle asetettua tavoitetta – valmentaja tietää joukkueensa vahvuudet sekä sen, mikä merkitys pelaajilla on seuran junioreille

Vaikka joukkueen runko pysyi tälle kaudelle pääosin samana, tuli mukaan myös uusia pelaajia. Lisäksi joukkueeseen on nostettu junioreita, jotka saavatkin valmentaja Saariselta kehuja. He ovat löytäneet paikkansa joukkueessa.

– Porukka alkaa hitsautua yhteen ja rupeaa löytymään kentällisiä ja parivaljakoita, jotka pelaavat hyvin yhteen, Saarinen tuumaa.

Hän nostaa esiin myös esimerkiksi niin sanotun ykköskentällisen.

– Siinä vanha kaarti, Karhun Olli, Aaltion Henri ja Ahon Matti muistavat toisensa peleistä jo vuosien takaa.

Lue myös: Ikifortunalaiset veljekset Mikko ja Matti Aho ovat jo parisenkymmentä vuotta olleet edustusjoukkueen kantavia voimia – kapteeneina he näyttävät esimerkkiä nuoremmilleen, ja taistelutahtoa on vaikka muille jakaa, sillä he nimittäin vihaavat häviämistä

Pistepörssin kärkinimenä fortunalaisista on Ville Leskelä seitsemällä maalilla ja 16 maaliin johtaneella syötöllä.

Tähtäin yhä pudotuspeleissä

Janne Saarinen uskoo vakaasti, että joukkueen noususuhdanne jatkuu kevättä kohden mentäessä.

– Porukka kävi aktiivisesti treeneissä joulutauon aikaankin, ja olemme saaneet hiottua kaikennäköisiä uusia viisikkojuttuja. Pelit paranevat ja kovenevat tästä kevättä kohden, valmentaja uskoo.

Viimeinen runkosarjapeli pelataan helmikuun loppupuolella. Joukkueen tavoitteena on yhä pääsy play off -peleihin.

– Tavoittamattomissa ne eivät ole, vaikka vielä ei olla viivan päällä, Saarinen huomauttaa.

Pudotuspeliviivan tuntumassa on tasaista. Fortunan edellä samoissa pisteissä on JIlves. Sen edellä ensimmäisenä pudotuspeliviivan alapuolella on PK 83, jolla on koossa 17 pistettä.

Heti pudotuspeliviivan yläpuolella puolestaan on kolme joukkuetta tasapisteissä. RuoSkAlla, HPK Icedogseilla ja AHK:lla on kaikilla 18 pistettä.

Kotihallissa Fortunan edustusjoukkuetta pääsee kannustamaan seuraavan kerran ensi viikon lauantaina, jolloin vastaan luistelee PK 83 Parkanosta.

 

Leave a Comment