Oona Viljanen voitti nuorten SM-kultaa – ykkössija tuli uudella halliennätyksellä

Oriveden Ponnistusta edustava Oona Viljanen voitti nuorten SM-hallikisoissa kultaa kuulantyönnön N22-sarjassa.

Viljanen voitti kisan uudella halliennätyksellään 14,43. Edellisen kerran hän paransi ennätystään vain viikkoa aiemmin, kun hän kilpaili aikuisten halli SM-kisoissa Tampereella. Tuolloin hän kirjautti ennätyksensä lukemiin 14,14.

Viikonlopun kisassa Viljanen paransi ennätystään siis 29 senttiä.

Lue myös: Oona Viljanen on tyytyväinen SM-hallikisojen uuteen ennätykseen, mutta lähtee rikkomaan sitä heti tulevana viikonloppuna – ”Kun kaikki asiat loksahtavat samaan aikaan kohdalleen, luvassa on vielä pidempiäkin kaaria”

Toiseksi Viljasen jälkeen työnsi Turun Urheiluliiton Pinja Naula tuloksella 13,80. Kolmas oli Karhulan Katajaisten Gita Reinholm tuloksella 13,72.

Orivesiläinen, nykyisin Tampereen Pyrintöä edustava Teemu Laurikainen voitti myös SM-kultaa. Hänen voittotuloksensa M22-sarjan korkeushypyssä oli 206.

Laurikainen ja toiseksi tuloksella 203 tullut Sjundeå IF:n Johan Grönroos yrittivät kumpikin korkeutta 209. Grönroos oli jättänyt väliin korkeuden 206 ja siirtänyt yrityksensä korkeuteen 209, sillä Laurikainen pääsi ensimmäisellä yrityksellään yli korkeudesta 206 ja hänen kirjauksensa olivat paremmat kuin Grönroosilla. Grönroos oli tiputtanut riman yhden kerran enemmän aiemmista korkeuksista.

N22-sarjan seiväshypyssä Oriveden Ponnistuksen Aino Suorsa oli kahdeksas tuloksella 340. Kisan voitti Esbo IF:n Silja Andersson tuloksella 420.

Orivesiläinen, Lappeenrannan Urheilu-Miehiä edustava Anna Pyykkö juoksi N22-sarjan 60 metrin alkuerissä ajan 7,98. Aika ei riittänyt loppukilpailuun. Kokonaistulokissa aika riitti sijaan 22.

SM-kultaa lajissa vei Joensuun Katajan Milla Pirkkalainen ajalla 7,45.

Nuorten SM-hallikilpailut kisattiin 24.-25.2.2024 Vaasassa.

Leave a Comment