Oona Viljanen on tyytyväinen SM-hallikisojen uuteen ennätykseen, mutta lähtee rikkomaan sitä heti tulevana viikonloppuna – ”Kun kaikki asiat loksahtavat samaan aikaan kohdalleen, luvassa on vielä pidempiäkin kaaria”

Oona Viljanen työnsi viikonlopun SM-hallikisoissa Tampereella kahdesti päälle 14 metrin. Arkistokuva: Heli Rahkonen

Oona Viljanen on jälleen parantanut kuulantyönnön halliennätystään. Viljanen työnsi viikonloppuna Tampereella SM-hallikilpailuissa viimeisen kierroksen työnnöllään 14,14.

14 metrin rajapyykki rikkoutui ensimmäisen kerran jo toisella työntökierroksella, jolloin Viljanen pukkasi 14,06.

Viljasen aiempi tällä hallikaudella työnnetty ennätys oli 13,96.

Lue myös: Oriveden Ponnistuksen yleisurheilijat ovat laittaneet halliennätyksiään uusiksi – Lauri Hassille ennätys 800 metrillä, Oona Viljaselle kuulassa ja Ilona Rahkoselle korkeudessa

Viljanen sijoittui kilpailussa seitsemänneksi. Voitosta kävivät jälleen tiukan taiston Senja Mäkitörmä ja Emilia Kangas. Mäkitörmä voitti viiden sentin erolla Kankaaseen, tulos 17,65. Kolmanneksi tuli Eveliina Rouvali 16,69 kantaneella työnnöllään.

Ennakkoon myös Hirsilän Pyrkivän Kaisa Kymäläistä odotettiin naisten kuularinkiin, mutta hän kertoo kilpailevansa seuraavan kerran toukokuussa.

”Kiva, kun se nyt meni”

Oona Viljanen viestittää, että SM-hallikisa oli hänen osaltaan onnistunut. Hän lähti kilpailuun yli 14 metrin työntö mielessään.

– Eka työntö oli rento, mutta siitä puuttui vielä vähän tehoja, eikä se ollut rytmillisesti mikään kovin hyvä. Mutta siitä oli hyvä lähteä rakentamaan seuraavaa työntöä. Seuraavalla tulikin 14,06. Siinä työnnössä oli hyvä lopputyöntö ja saatto, Viljanen analysoi.

– Seuraavassa työnnössä oli vähän turhan paljon yritystä, eikä se pysynyt ringissä. Tämän jälkeen tuli muutama perustyöntö väliin ennen vikan kierroksen onnistumista, hän jatkaa.

Viljanen toteaa, ettei kumpikaan 14 metrin työnnöistä ollut vielä mitenkään kovin hyväntuntuinen.

– Kun kaikki asiat loksahtavat samaan aikaan kohdalleen, luvassa on vielä pidempiäkin kaaria, hän tietää, joskin korostaa olevansa totta kai tyytyväinen ennätykseen.

– On tuota 14 metrin ylitystä kuitenkin aika kauan haettu, joten kiva, kun se nyt meni.

Talven mittaan on nostettu puntteja

Urheilun ja armeijan yhdistämisen Oona Viljanen on kokenut onnistuvan mukavasti. Hän on parhaillaan Santahaminassa Puolustusvoimien urheilukoulussa, josta kotiutuu syyskuun lopulla.

– Urheilukoulun ansiosta on saanut pidettyä treenejä hyvin mukana, vaikka tietysti paljon on sotilaskoulutustakin ollut, Viljanen sanoo.

– Treenejä on totta kai pitänyt rakentaa muunkin arjen mukaan, ettei rasitus mene liian kovaksi, mutta olemme onnistuneet siinä Jaskan (valmentaja Jaakko Hassi) kanssa hyvin.

Viljanen kertoo talven aikana keskittyneensä paljolti voiman hankkimiseen.

– Nyt olemme saaneet myös hyvin lajitreenejä koneeseen, ja voimatasojen nousu alkaa myös pikkuhiljaa näkyä työnnössä. Hyvillä fiiliksillä kohti kesää! hän summaa.

Viljasen hallikausi jatkuu heti tulevana viikonloppuna Vaasassa, missä vuorossa ovat nuorten SM-hallit.

– Siellä lähdetään taas parantelemaan ennätystä ja tietenkin hakemaan kirkkainta.

Vaasassa OrPon värejä kantaa Viljasen lisäksi seiväshyppääjä Aino Suorsa.

Lauri Hassi yhdeksäs 800 metrillä

Oriveden Ponnistuksen urheilijoista SM-halleissa Tampereella nähtiin myös Lauri Hassi 800 metrillä. Hän sijoittui A-erässä seitsemänneksi ajalla 1.54,10. Kokonaistuloksissa hän oli yhdeksäs.

Nykyään Tampereen Pyrintöä edustava Teemu Laurikainen oli miesten korkeuden viides tuloksella 189. Myös Laurikainen suuntaa seuraavaksi nuorten SM-kisoihin Vaasaan. Entisistä orpolaisista kisaamaan on lähdössä myös nykyään Lappeenrannan Urheilu-Miehiä edustava Anna Pyykkö.

Leave a Comment