OrPon pohjoisen kiertue päättyi pettymykseen – Arctic Volley pesi vieraansa selvästi ja otti kolme sarjapistettä

Arctic Volley, OrPo
Arctic Volley oli OrPolle kova vastus. Rovaniemellä pelatusta ottelusta kotijoukkue vei voiton selkein luvuin. Uusintaottelu on vuorossa jo lauantaina Orivedellä. Kuva: Arctic Volley

Ei saanut OrPo pohjoisen vierasottelukiertueeltaan sitä, mitä se sieltä lähti hakemaan. Kotimatkalle kohti Pirkanmaata se joutui sunnuntai-iltana lähtemään pettyneenä kaksi tappiota niskassaan.

Lue myös: Yllätystä ei tullut Kuusamossa, Pölkky vei ottelun – OrPo kierrätti pelaajia ja valmistautui tärkeään sunnuntain otteluun

Tärkeät kolme sarjapistettä jäi siis myös sunnuntaina saamatta, kun kotijoukkue Arctic Volley vei ottelun 3–0 (25–12, 25–16, 25–22).

OrPon peli ei lähtenyt kulkemaan ensimmäisessä erässä. Päävalmentaja Fabio Menta joutui ottamaan ensimmäisen aikalisän jo varhaisessa vaiheessa, kun Arctic Volley karkasi 4–1 johtotilanteeseen.

Joukkueen kerääminen kasaan hetkeksi ei kuitenkaan tuonut toivottua tulosta: kotijoukkue nakutti vielä pari pistettä lisää ja pääsi viiden pisteen karkumatkalle.

Erityisen tuhoisa oli Arctic Volleyn Roosa Raution syöttövuoro, josta kotijoukkueelle kertyi seitsemän pistettä. Erä oli tilanteessa 18–8, kun OrPo sai katkaistua Raution syöttövuoron. Erä oli kuitenkin jo menetetty ja kotijoukkue vei sen helposti itselleen.

Toiseen erään Fabio Menta vaihtoi passariksi Aino-Kaisa Etelän ja Nea Subotic tuli kentälle Ada Arosen tilalle. Erä alkoi tasaisemmin, mutta Arctic Volleyn hyökkäyspeli toimi hienosti. Piste-ero kasvoi tasaisesti jokaisella kotijoukkueen syöttövuorolla.

Erässä oli jälleen yksi tuhoisa kotijoukkueen syöttövuoro. Sarah Glynn sai saatella kotijoukkueen syöttöviivan takaa tilanteesta 15–10 tilanteeseen 21–11.  OrPo sai omalla syöttövuorollaan muutaman pisteen kasaan Milka Stijepicin ja Nea Suboticin hyökkäyksillä. Sen jälkeen kotijoukkue kuitenkin rallatteli erävoittoon.

Pitkä tauko herätti OrPon

Kolmannessa erässä OrPon otteet olivat jo lähempänä sitä, mitä joukkue oikeasti osaa. Jenna Ylivainio palasi passarin paikalle, mutta Nea Subotic sai jatkaa ottelun loppuun asti.

Erä oli tiukkaa taistelua ja joukkueet tekivät vuorotellen pisteitä. Kahden pisteen edun Arctic Volley sai, kun vasta äskettäin joukkueeseen liittynyt Adriel Goodman teki tilanteeksi 15–13. OrPo sai seuraavan pallon itselleen, mutta sen jälkeen kotijoukkue alkoi hivuttautua kohti erävoittoa. OrPo auttoi tilanteessa lahjoittamalla vastustajalle neljä pistettä omilla virheillään.

OrPo taisteli ja kuroi eroa vielä kolmen pisteen verran kiinni tilanteeseen 22–20. Arctic Volley otti aikalisän ja onnistui sillä katkaisemaan OrPon hyvän kirijakson. Ottelu- ja eräpallotilanteessa OrPo teki vielä kaksi pistettä, mutta ottelu päättyi lopulta Milka Stijepicin verkkosyöttöön.

OrPon parhaana pelaajana palkittiin Milka Stijepic. Hänen tehonsa olivat 14/+9. Nea Subotic iski tehot 7/+5 ja Teija Vuorenmaan saldo oli 6/+0. Kotijoukkueesta kovin oli Lisa Jaunet tehoilla 20/+16. Arctic Volleyn parhaana pelaajana palkittu Noora Kallinen iski tehot 10/+6 ja Sarah Glynn saldo oli 9/+9.

PROlibero-tittelin ottelusta vei Arctic Volleyn Taylor Horsfall.

Kotijoukkue teki neljä ässää ja otti seitsemän torjuntapistettä. Orpo onnistui puolestaan yllättämään Arctic Volleyn yhdellä ässällä ja torjunnoilla se otti kolme pistettä.

Kolmas erä ei paljon lohduttanut

Passarina kahdessa erässa pelannut OrPon Jenna Ylivainio analysoi ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa joukkueen puolustuksen pettääneen.

– Pettymys on päällimäisenä mielessä. Arctic Volley puolusti todella hyvin ja varsinkaan ensimmäisessä erässä emme saaneet mitään aikaiseksi. Puolustus ei toiminut tänään. Kolmanteen erään saimme vähän henkeä päälle, mutta ArVo oli vahvempi. Emme pelanneet parhaalla tasollamme tänään, Ylivainio sanoi.

Päävalmentaja Fabio Menta antoi kunniaa vastustajalle.

– Arctic Volley pelasi kurinalaisen pelin. Emme pystyneet vastaamaan siihen, vaikka olimme valmistautuneet kohtaamiseen. Hieno peli heiltä, vastus oli jopa odotettua kovempi. Me emme saaneet eilisen jälkeen fokusta tähän peliin riittävästi, Menta totesi lehdistötilaisuudessa.

Revanssin paikka joukkueilla on jo ensi lauantaina, kun Arctic Volley saapuu vieraaksi Orivedelle.

Sunnuntain ottelun tulos tarkoitti kuitenkin sitä, että Arctic Volley nousi OrPon ohi sarjataulukossa. Arctic Volleylla on nyt 20 sarjapistettä, kun OrPolla on 18 pistettä.

Lisää tuskaa OrPon kotimatkalle aiheutti LiigaPloki voittamalla sunnuntaina JymyVolleyn 2-3. LiigaPloki nousi samoihin 18 sarjapisteeseen OrPon kanssa. Ploki on kuitenkin pelannut 16 sarjaottelua, kun OrPolla on kasassa jo 19 sarjaottelua.

Juttua on muokattu 22.1.2023 klo 11.22: Juttuun on lisätty Jenna Ylivainion ja Fabio Mentan kommentit, Arctic Volleyn tehokkaimmat pelaajat sekä ottelukuva Rovaniemeltä.

Leave a Comment