Yllätystä ei tullut Kuusamossa, Pölkky vei ottelun – OrPo kierrätti pelaajia ja valmistautui tärkeään sunnuntain otteluun

OrPo kohtasi pohjoisen kiertueen ensimmäisessä ottelussa Pölkky Kuusamon. Sarjaa johtava Pölkky voitti ottelun 3-0. Kuva: Pölkky Kuusamo

Olisi ollut ehkä yllätys, jos OrPo olisi saanut napattua viikonlopun ensimmäisestä pohjoisen kiertueen ottelusta sarjapisteitä.

Vastassa oli sarjaa johtava Pölkky Kuusamo, joka ei ole kauden aikana hävinnyt yhtään lentopallon Mestaruusliigan ottelua. Kotijoukkue vei ottelun puhtaasti 3–0 (25–22, 25–18, 25–20).

Ottelun ensimmäinen erä oli vielä tasaista vääntöä. Orpo pääsi siinä parin pisteen karkumatkalle, mutta Pölkky Kuusamo kiri rinnalle ja ohi. Pölkky Kuusamolla ei ollut kentällä normaali kuusikkonsa: poissa olivat hakkuri Lexi Pollard ja yleispelaaja Cortney VanLiew sairastumisten vuoksi.

OrPolla puolestaan tutusta aloituskuusikosta Milla Haapaniemen korvasi Anastasia Boricheva. Haapaniemi tuli kuitenkin peliin mukaan jo ensimmäisen erän aikana.

Päävalmentaja Fabio Menta teki ensimmäisessä erässä toisenkin vaihdon, kun passariksi Jennan Ylivainion tilalle tuli Aino-Kaisa Etelä.

Toisessa erässä hän laittoi kentälle vielä lisää nuoria pelaajia ja kolmannessa erässä hän antoi peliaikaa myös joukkueen toiselle liberolle, Liisa Soimasuolle.

Pelaajien kierrätys oli häneltä täysin suunnitelman mukaista toimintaa.

– Kierrätin pelaajia, koska meillä on sunnuntaina ottelu Arctic Volleyta vastaan. Toki tiesimme, että Pölkky Kuusamo on meitä parempi, mutta kun luvut alkoivat näyttää, että häviämme erän, aloin kierrättää pelaajia ja säästää muita huomista varten. Se on kauden tärkein pelimme, Menta perusteli peluuttamistaan ottelun jälkeen Ruudun lehdistötilaisuudessa.

Samasta suunnitelmasta puhui myös OrPon Ada Aronen ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa.

– Meillä oli puhetta, että tänään kierrätämme pelaajia. Huomenna meillä on kuitenkin tärkeä peli, josta meidän on otettava kolme pistettä.

Aronen palkittiin ottelussa joukkueensa parhaana pelaajana. Hänen tehonsa olivat 10/+4.

– Me olisimme voineet pelata paremmin joukkueena. Meille tuli paljon helppoja ja tyhmiä virheitä. Syöttövirheitä tuli aika paljon peräkkäisillä rotaatioilla. Niitä olisimme voineet välttää, hän analysoi ottelua Ruudun lehdistötilaisuudessa.

Päävalmentaja Menta arvioi lehdistötilaisuudessa, että OrPon pelejä on koko kauden aikana haitannut se, että pelitaso ei pysy laadultaan hyvänä koko ajan.

– Pelimme vaihtelee, se menee ylös ja alas jopa yhden ja saman erän aikana. Meidän pitää varmasti miettiä sen korjaamista nyt enemmän kuin vastustajaa.

Arosen lisäksi paljon peliaikaa saaneen Teija Vuorenmaan tehot olivat 9/+4 ja Jessika Mursulan saldo oli 5/-1.

Pölkky Kuusamon tehokolmikon muodostivat Carlyle Nusbaum (13/+9), Madeline Palmer (13/+7) ja Bettina Yli-Sissala (10/+7). PROliberona palkittiin Pölkyn Juulia Jäppinen.

OrPo pelaa siis jo sunnuntaina Rovaniemellä ottelun Arctic Volleyta vastaan. Ottelussa pelataan tärkeistä sarjapisteistä, sillä joukkueet ovat sarjataulukossa lähekkäin.

OrPon on sarjassa seitsemäntenä 18 pisteellä ja Arctic Volley sijan alempana 17 pisteellä.

Juttua on muokattu 22.1.2024 klo 11.06: Juttuun on lisätty ottelukuva ja korjattu Palmerin tehopisteet.