Tuoko OrPo lauantaina pisteet kotiin? – joukkueen kevätkausi alkaa vierasottelulla Plokia vastaan

OrPon ja LiigaPlokin edellisessä kohtaamisessa LiigaPloki oli kotijoukkuetta parempi. Teija Vuorenmaa hyökkää nelospaikalta, torjunnassa LiigaPlokin Kara Inskip ja Duska Kenjalo. Arkistokuva: Ari Keskinen

OrPon ottelut lentopallon Mestaruusliigassa jatkuvat loppiaisena. Kevätkauden ensimmäisessä ottelussa joukkue kohtaa vierasottelussa Pihtiputaan LiigaPlokin.

Mestaruusliigan otteluennakossa arvioidaan, että asetelmat otteluun ovat jännittävät: molemmat joukkueet tarvitsevat sarjapisteitä.

OrPo on sarjataulukossa toiseksi viimeisenä vain yhden sarjapisteen keränneen JymyVolleyn edellä. OrPolla sarjapisteitä on 14. Saman verran pisteitä on myös sen edellä olevilla Arctic Volleylla ja juuri loppiaisena kohdattavana LiigaPlokilla.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen Orivedellä päättyi LiigaPlokin 0–3 (24–26, 19–25,19–25).

Lue myös: LiigaPloki vei pistepotin mennessään – Emma Ellisiä ei saatu pidettyä oikein millään, eikä OrPon omakaan peli mennyt putkeen, mutta penkiltä löytyi taas uusi iloinen yllättäjä

OrPo on tuon ottelun jälkeen vahvistanut rivejään serbihakkuri Milka Stijepicilla.

LiigaPlokin loukkaantumisista kärsinyt kokoonpano on saanut myös joulutauon aikana lisävoimaa amerikkalaisen keskipelaaja Kaley Rammelsbergin saavuttua vahvuuteen.

Otteluennakossa todetaan, että OrPon peli perustuu vahvaan laitahyökkäykseen, joista vastaavat Ada Aronen, Teija Vuorenmaa ja Stijepic. Myös passari Jenna Ylivainio on tärkeässä roolissa, erityisesti hänen toisen kosketuksen hyökkäykset ovat olleet tehokkaita.

Vastaanotto ja puolustuspelaaminen OrPossa on ollut libero Emilia Putkisaarella hyvin hallinnassa, osoituksena siitä oli valinta marraskuun tähtiseitsikkoon.

Kotijoukkue LiigaPlokilla oli ennen joulua paljon loukkaantumisia. Kara Inskipin ja Netta Hyttisen kaudet päättyivät ennen aikojaan.

LiigaPlokin päävalmentaja Hakan Can Turan kommentti viikonlopun pelistä:

– Tämä on ensimmäinen kotipelimme 2024, toivottavasti esitämme hyvää lentopalloa pihtiputaalaisille. Olemme tehneet kovasti työtä joulun jälkeen ja joukkueella on ollut harjoituksissa hyvä ilmapiiri. OrPo on hyvä joukkue, mutta olemme valmiita taisteluun, LiigaPlokin päävalmentaja Hakan Can Turan toteaa ennakossa.

LiigaPloki voitti edellisen ottelunsa LP-Vampulaa vastaan. OrPo puolestaan hävisi syyskauden viimeisen ottelun, jossa vastassa oli LP Viesti.

Leave a Comment