Joulutunnelma syntyy yhteistyöllä – Länkipohja saa joulukadun

Jouluikkunat, Länkipohja
Symppiksen ikkunat sytyttävät joulutunnelman. Kuva: Leena Lähdesmäki

Moni Länkipohjan Symppiksellä kävijä on viime päivinä hieraissut silmiään. Ikkunat ovat täyttyneet toinen toistaan hienommista koristeista ja asetelmista.  Iloinen joulutunnelma tuntuu levinneen myös kadun toiselle puolelle Vexi-kirppiksen ikkunoihin.

– Kyläyhdistyksen Tuula Laurila alkoi puhua ideasta, että koristeltaisiin jouluksi kylän liiketilojen ikkunat ja tuotaisiin kyläläisille iloista mieltä raskaan syksyn jälkeen, kertoo Sari Pengerkoti.

– Minulla olikin jo vähän suunnitelmia ja valkoiset isot tontut vanhastaan, joten tällaisena jouluihmisenä tartuin ideaan heti. Tulin sitten toivoneeksi ääneen, että kunpa joku tekisi kunnolliset ikkunalaudat. Symppiksen ikkunoiden alareunoissa on teipit ja pohjakin epätasainen.

Toiveen kuulivat Ilpo Järveläinen ja Länki-Äijät.

– Seuraavana päivänä Ilpo tuli ikkunalauta kainalossa ja asensi sen paikoilleen. Samalla hän toi ikkunaan kolmion mallisen koristejoulukuusen, joita hän on valmistanut myyntiin Joululahjataloon Maiviaan. Ikkuna täydentyi vielä jouluvaloilla, joita meillä oli jo vanhassa Symppiksessä.

Lue myös: Länkipohjan Symppis muuttaa uusiin tiloihin – toiminta niissä alkaa jo heti maanantaina

Jouluikkunat, Länkipohja
Symppiksen ikkunat ovat taiteellisten Sari Pengerkodin ja Ilpo Järveläisen käsialaa. Kuva: Leena Lähdesmäki

Lisää muihin ikkunoihin

Pian joulukoristelubuumi levisi Symppiksen muihinkin ikkunoihin.

– Ajattelin rakentaa toiseen ikkunaan ripustettavan joulukuusen suorista oksista ja narusta. Keppien löytämisessä oli hieman haastetta. Poikani kävi hakemassa oksia sitä varten, mutta ajatuksemme niiden pituudesta eivät oikein kohdanneet – iso ikkuna vaatii ison kuusen ja oksat olivat lyhyitä. Seuraavat oksat taas olivat niin paksuja, ettei mikään naru olisi niitä kannatellut, naureskelee Sari Pengerkoti.

– Ilpo lupasi tuoda sopivia seuraavana päivänä, mutta tullessaan hänellä olikin jo valmis koriste! Kun löysin vielä posliinisia piparitaloja, ikkuna valmistui tuota pikaa. Meillä näitä ideoita virtaa. Ilpo on tehnyt puutyöt ja minä ikkunakoristelut.

Jo nyt jouluikkuna on saanut monet joulumielelle. Ja jatkoakin jo seuraa.

Ennen sunnuntain joulunavausta valmistuvat vielä ainakin Korven kyläyhdistyksen, Mannerheimin Lastensuojeluliiton Längelmäen osaston ja Eväjärven kyläyhdistyksen jouluikkunat. Lisäksi Eläkeyhdistys ja Kesätoriyhdistys koristelevat Töllipörssin.

Jouluikkunat, Länkipohja
Vexi-kirppiksen ikkunassa hiihtelevät tontut ovat nekin Sari Pengerkodin askartelemia. Kuva: Leena Lähdesmäki
Länkipohja, jouluikkunat
Piparitalojen ikkunoista loistaa joulun salaperäinen valo. Kuva: Leena Lähdesmäki

Leave a Comment