Lounais-Suomen ykkösjoukkueet ottivat tuplamestaruuden C-ikäisten lentopallon aluemestaruusturnauksessa – myös OrPon junioreita palasi Rovaniemeltä Orivedelle SM-kultamitalit kaulassaan

Orpolaisedustus oli vahva viikonloppuna Rovaniemellä käydyssä lentopallon C-nuorten alue-SM-turnauksessa. OrPosta mukana olivat Inka Lemmetty, Siiri Naaralainen, Sara Haarala, Milla-Maarit Ruokola, Silja Leppänen, Seela Salmi, Peetu Salmi, Onni Nieminen, Eetu Lietsala, Juho Ruusumaa, Jaakko Niemi ja Mikke Puputti. Kuva: Markku Puputti

Lounaisen Suomen joukkueet ottivat tuplamestaruuden C-ikäisten lentopallon aluemestaruusturnauksessa Rovaniemellä.

Lounaan ykkösjoukkueet voittivat siis niin tyttöjen kuin poikien mestaruudet. Tyttöjen mestarijoukkue ei hävinnyt turnauksessa yhtäkään erää ja poikienkin voittajajoukkue vain yhden.

Tyttöjen finaalissa Lounaan vastuksena oli Lännen ykkösjoukkue, joka joutui taipumaan 2–0.

Poikien finaalissa Lounaan ykkösjoukkue kohtasi Pohjoisen ykkösjoukkueen, jonka se voitti erin 2–1. Pronssiset mitalit otti Länsi ykkönen voittamalla Etelä ykkösen erin 2–1.

Oriveden Ponnistuksesta oli turnauksessa ennätysmäärä pelaajia, kun aluemestaruudesta taistelleisiin joukkueisiin oli valittu 12 OrPon junioria.

– OrPosta ei ole tainnut näin paljon olla ikinä pelaajia aluejoukkueiden SM-turnauksessa, valmentaja Markku Puputti arveli turnauksen alla.

Lue myös: Kaksitoista Oriveden Ponnistuksen nuorta lentopalloilijaa taistelee viikonloppuna Lounais-Suomen aluejoukkueessa Suomen mestaruudesta – kyseessä on samalla myös ensimmäinen maajoukkuekatsastus

Hän myös kehui ikäryhmää erittäin motivoituneeksi.

– Tämä on sillä tavalla poikkeuksellinen ikäryhmä, että tässä on ollut paljon harrastajia ja he ovat pysyneet aika tiiviinä ryhmänä.

OrPon junioreista tyttöjen voittajajoukkueessa pelasivat Milla-Maarit Ruokola ja Seela Salmi. Ruokola valittiin turnauksessa myös tyttöjen tähdistöön. Poikien joukkueessa mestaruutta pääsi juhlimaan Jaakko Niemi sekä valmentaja Markku Puputti.

Kutsuja myös maajoukkuerippikouluun

Lounas haki mitalia myös tyttöjen kakkosjoukkueella, mutta pronssiottelun vei lopulta nimiinsä Etelän ykkösjoukkue erin 2–1.

Lounaan joukkueessa oli vahvaa orpolaista tekemistä, sillä siinä pelasivat Inka Lemmetty, Siiri Naaralainen, Sara Haarala ja Silja Leppänen.

Poikien turnauksessa Lounaan kakkosjoukkue sijoittui viidenneksi. OrPon junioreista joukkueessa pelasivat Peetu Salmi, Onni Nieminen, Eetu Lietsala, Juho Ruusumaa ja Mikke Puputti. Lisäksi joukkuetta valmensi Teemu Syvänen.

Jo ennakkoon Markku Puputti ounasteli menestystä Lounaan joukkueille.

– Lounais-Suomi on kautta aikojen ollut aika kova alue. Se on jo harrastajamäärältään ykkönen eli silläkin tavalla on hyvät mahdollisuudet pärjätä, hän sanoi ennen ratkaisupelejä.

Menestys ei kuitenkaan ole ainoa asia, jota turnauksesta lähdettiin hakemaan.

– Pärjäämisen ohella on tärkeää päästä näkemään uusia kasvoja ja saamaan uusia kavereita, tutustumaan porukkaan ja saamaan kokemusta leirielämästä. Nämä ovat mitalien ohella tärkeitä arvoja, Puputti korosti.

Turnaus oli kuitenkin merkittävä nuorille urheilijoille myös siinä mielessä, että sieltä valittiin pelaajia Lentopalloliiton maajoukkuerippikouluun. Sinne orivesiläisistä kutsuttiin Milla-Maarit Ruokola, Seela Salmi ja Mikke Puputti.

Leave a Comment