Kaksitoista Oriveden Ponnistuksen nuorta lentopalloilijaa taistelee viikonloppuna Lounais-Suomen aluejoukkueessa Suomen mestaruudesta – kyseessä on samalla myös ensimmäinen maajoukkuekatsastus

Orpolaisedustus on vahva viikonloppuna Rovaniemellä käytävässä lentopallon C-nuorten alue-SM-turnauksessa. OrPosta matkaan lähtivät Inka Lemmetty, Siiri Naaralainen, Sara Haarala, Milla-Maarit Ruokola, Silja Leppänen, Seela Salmi, Peetu Salmi, Onni Nieminen, Eetu Lietsala, Juho Ruusumaa, Jaakko Niemi ja Mikke Puputti. Kuva: Markku Puputti

Oriveden Ponnistuksen C-ikäisistä eli vuosina 2009–2010-syntyneistä lentopalloilijoista 12 on viikonloppuna edustamassa Lounais-Suomea aluejoukkueiden SM-turnauksessa Rovaniemellä.

Mukana pelaajista ovat Inka Lemmetty, Siiri Naaralainen, Sara Haarala, Milla-Maarit Ruokola, Silja Leppänen, Seela Salmi, Peetu Salmi, Onni Nieminen, Eetu Lietsala, Juho Ruusumaa, Jaakko Niemi ja Mikke Puputti.

Lisäksi OrPon seuravalmentajista Lounais-Suomen aluejoukkueisiin valmennusosaamista antavat Markku Puputti ja Teemu Syvänen.

– OrPosta ei ole tainnut näin paljon olla ikinä pelaajia aluejoukkueiden SM-turnauksessa, Markku Puputti arvelee.

Hän kehuu ikäryhmää erittäin motivoituneeksi.

– Tämä on sillä tavalla poikkeuksellinen ikäryhmä, että tässä on ollut paljon harrastajia ja he ovat pysyneet aika tiiviinä ryhmänä.

Pelaajat tyttöjen ja poikien aluejoukkueisiin valitaan valintaleirien ja teholeiripäivien kautta. Näihin pelaajia ilmoittavat seurajoukkueiden valmentajat.

– Pelaajia pyritään katsastamaan usealla leirillä. Tahti vähän tiivistyy lopputurnausta kohti. Siihen on pyritty, että parhaat alueelta ovat päässeet mukaan. Onhan tämä raakaakin sillä tavalla, että kaikkia ei pysty ottamaan mukaan, Puputti toteaa.

Jokaiselta Suomen alueelta on tehty kaksi joukkuetta eli yhteensä joukkueita Rovaniemellä on kymmenen, Puputti selvittää.

– Tämä on samalla myös ensimmäinen maajoukkuekatsastus, joten silläkin lailla tämä on nuorille merkittävä turnaus, hän jatkaa.

Uusia kavereita ja leirielämää

Alkusarjan pelejä tulee viikonlopun aikana neljä. Tästä edetään puolivälieriin, välieriin ja mitalipeleihin.

– Viikonlopun aikana tulee yhteensä seitsemän peliä eli on siinä ihan urakkaa, Puputti kertoo.

Lounais-Suomen menestysmahdollisuudet hän näkee hyvinä.

– Lounais-Suomi on kautta aikojen ollut aika kova alue. Se on jo harrastajamäärältään ykkönen eli silläkin tavalla on hyvät mahdollisuudet pärjätä.

– Pärjäämisen ohella on kuitenkin tärkeää päästä näkemään uusia kasvoja ja saamaan uusia kavereita, tutustumaan porukkaan ja saamaan kokemusta leirielämästä. Nämä ovat mitalien ohella tärkeitä arvoja, Puputti korostaa.

B-ikäisten vastaava alue-SM-turnaus järjestetään viikon päästä Joensuussa. Myös sinne on nimetty orivesiläispelureita.

Tytöistä mukaan on valittu Alina Syvänen, Milla Haapaniemi, Ella Rajaniemi ja Veera Saloranta ja pojista Atte Pisilä.

Leave a Comment