Älykello vai aktiivisuusranneke: kumpi kannattaa valita?

Haluaisitko saada enemmän tietoa aktiivisuudestasi, liikuntasuorituksistasi ja terveydestäsi? Älykello tai aktiivisuusranneke ovat siinä tapauksessa hankintalistallasi. Mutta kumpi kannattaa valita, älykello vai aktiivisuusranneke? 

Älykello on monipuolinen laite ranteessasi

Älykellot ovat monipuolisia ja toimivat usein älypuhelimen laajennuksena. Ne voivat näyttää ilmoituksia (kuten viestit, puhelut ja sähköpostit), antaa sääennusteita, toistaa musiikkia, hallita älykotilaitteita ja jopa suorittaa sovelluksia.

Yleensä älykelloissa on värikäs kosketusnäyttö, joka mahdollistaa erilaisten tietojen selailun ja sovellusten käytön suoraan ranteesta. Kun valitset älykelloa, tarkista, että sen käyttöjärjestelmä vastaa puhelimesi käyttöjärjestelmää. 

Monikäyttöinen älykello on apuna myös kuntoilussa ja elämäntapamuutoksessa. Älykello voi seurata monenlaisia terveyteen liittyviä tietoja, kuten sykettä, unen laatua, stressitasoa ja palautumista. Älykello voi myös sisältää GPS:n reittien seurantaa varten ja muita edistyneitä toimintoja.

Älykellojen ominaisuudet vaihtelevat malleittain ja akun kestossa on suuria eroja eri merkkien välillä. Hobbyhall.fi-verkkokaupasta löydät sopivan älykellon tarvittavilla ominaisuuksilla esimerkiksi Samsungin, Huawein tai Applen malleista. 

Aktiivisuusranneke on simppeli ja kätevä

Älykelloissa ja aktiivisuusrannekkeissa voi olla osittain samoja toimintoja. Aktiivisuusrannekkeet ovat kuitenkin yleensä yksinkertaisempia kuin älykellot. Aktiivisuusrannekkeet keskittyvät pääasiassa terveyden seurantaan ja fyysisen aktiivisuuden mittaamiseen.

Aktiivisuusrannekkeissa on yleensä vain yksinkertainen näyttö, joka näyttää esimerkiksi kellonajan ja päivän askelmäärän. Näyttö on usein pienempi kuin älykellossa ja käyttösovellus on rannekkeen oma. Niinpä siihen ei saa yhdistettyä puhelimen toimintoja tai sovelluksia, mutta aktiivisuusrannekkeen tiedot voi yleensä siirtää puhelimeen tai tietokoneelle. 

Kuntoiluun liittyvät toiminnot ovat olennaisessa roolissa aktiivisuusrannekkeissa. Aktiivisuusrannekkeet keskittyvät yleensä perustoimintoihin, kuten askelmäärän, kuljettujen matkojen, kalorinkulutuksen ja unen seurantaan. Joissain malleissa voi olla myös sykkeenmittaus ja GPS-toiminto.

Älykello vs. aktiivisuusranneke – kumpi kannattaa hankkia? 

Älykellot ja aktiivisuusrannekkeet ovat siis molemmat älylaitteita, jotka on suunniteltu seuraamaan ja tallentamaan erilaisia terveyteen ja kuntoiluun liittyviä tietoja. Vaikka niillä on joitain yhteisiä piirteitä, niiden tarkoitus ja ominaisuudet eroavat toisistaan.

Yhteenvetona voidaan sanoa, että älykellot ovat monipuolisempia laitteita, jotka tarjoavat laajemmat toiminnot ja mahdollisuudet erilaisten sovellusten ja älypuhelimen integraation kautta. Aktiivisuusrannekkeet ovat yleensä yksinkertaisempia ja keskittyvät terveyden seurantaan ja peruskuntoilutoimintoihin. Valinta riippuu siitä, minkä tyyppisiä ominaisuuksia ja toimintoja tarvitset eniten.

Sinun kannattaa valita älykello, jos: 

  • kaipaat tarkempaa dataa liikkumisestasi perustuen esimerkiksi tiettyyn urheilulajiin
  • haluat tietoa omasta aktiivisuudestasi ja suosituksia liikunnan sekä levon suhteen
  • aiot lähettää viestejä tai hoitaa pankkiasioita älykellon avulla
  • pidät kätevänä sitä, jos laitteella pystyy käyttämään myös muita sovelluksia

Aktiivisuusranneke on valintasi, jos: 

  • haluat laitteen nimenomaan kuntoilua ja aktiivisuuden seurantaa varten
  • kaipaat yksinkertaista käyttöliittymää
  • sinun ei tarvitse hoitaa laitteella muita toimintoja, kuten viestittelyä
  • arvostat laitteen kestävyyttä ja pitkää akun kestoa

Älykellojen ja aktiivisuusrannekkeiden hinnoissa ei välttämättä ole eroja: kumpiakin saa sekä edullisessa että kalliissa hintaluokassa. Laitteen akun kestävyys tai muut ominaisuudet ovat yleensä paremmat hinnaltaan korkeammissa tuotteissa. 

Aktiivisuusrannekkeiden akun kesto on yleensä parempi kuin älykellojen, joiden akku kestää parhaimmillaan muutaman päivän. Aktiivisuusrannekkeessa akku voi kestää päiviä tai jopa viikkoja yhdellä latauksella, kun taas joissain älykelloissa akku ei kestä välttämättä edes yhtä vuorokautta. 

Toisaalta aktiivisuusrannekkeen tarjoamat mittaus- ja käyttömahdollisuudet saattavat tuntua aktiivisesta liikkujasta turhan suppeilta. Silloin älykellon käyttöjärjestelmän tuomat sovelluslaajennukset lisäävät laitteen käyttötapoja. 

Mieti, mitkä aktiivisuusrannekkeen tai älykellon ominaisuudet ovat sinulle tärkeimpiä. Muista myös, että älykello tai aktiivisuusranneke on loistava lahjaidea liikunnalliselle miehelle tai naiselle. Saat haluamasi laitteen tilattua helposti Hobbyhall.fi-verkkokaupasta.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?