Avoimia kysymyksiä Uiherlan kentästä? – kirjoittaja jatkaa keskustelua eräjärveläisten käytössä olleesta kentästä

Oriveden kaupungin kaavoituspäällikkö Antti Kivikko ilmoittaa vastineessaan kaupungin lopettaneen omistamansa Uiherlan urheilukentän ylläpidon keväällä 2022.

Lue myös: Vastine mielipidekirjoitukseen Uiherlan kentästä – Oriveden kaupunki kertoo, että kenttä rakennuksineen on myyty

Oliko kentän vuosien aikainen vaatimatonkin hoitotaso Oriveden kaupungin taloudelle sellainen rasite, että kaupungin talous ei sitä kestä?

Kuka kaupungin viranhaltija tai mikä taho on ollut aloitteellinen siinä, että kaupungin tätä kiinteää omaisuutta ei ole enää tarpeellista omistaa?

Millä tavalla vuosien 2022–2023 aikana on kaupungin toimesta tuotu Eräjärven alueen asukkaille tiedoksi kentän hoidon lopettaminen ja luopumissuunnitelmat niin kentästä kuin huoltorakennuksesta?

Kaupunki on lopettanut keväällä 2022 urheilukentän ylläpidon. Vastineen mukaan kenttää uhkaa heinittyminen ja vesakoituminen. Kuka oli vastuuhenkilö tämän kaupungin omistaman kentän nurmikonleikkuusta kesällä vuonna 2022.

Urheilukenttä sijaitsee Uiherlan alueen kulttuurihistoriallisella paikalla. Millä tavalla kaupunki kiinteän omaisuutensa myyntipäätöksessä arvelee toimineensa? Mitä hyvä hallintotapa ja tasapuolinen kohtelu edellyttääkään?

Onko urheilukentän myynnistä saatava kauppahinta niin merkittävä kaupungin talouden kannalta, että tällä voidaan uhrata Eräjärven alueen asukkaiden vapaa kentän käyttöoikeus?

Jorma Tanila 

Leave a Comment