Vastine mielipidekirjoitukseen Uiherlan kentästä – Oriveden kaupunki kertoo, että kenttä rakennuksineen on myyty

Oriveden Sanomissa on käsitelty Uiherlan urheilukentän tilannetta. Oriveden kaupunki esittää lyhyen vastineen asiaan.

Lue myös: Uiherlan kentän tilanne? – lukija ihmettelee, mitä tarkoittaa huoltorakennuksen seinään ilmestynyt kyltti

Eräjärven koulun läheisyyteen valmistuneen tekonurmen valmistumisen sekä Uiherlan kentän vähäisen käytön vuoksi Oriveden kaupunki on lopettanut urheilukentän ylläpidon keväällä 2022.

Päätökseen ovat vaikuttaneet myös kentän talkoilla tehdyn ylläpidon haasteet. Urheilukentän aluetta on uhannut heinittyminen ja vesakoituminen. Alueen huollon vähäisyys ja umpeenkasvu olisivat estäneet urheilukäytön. Kentän puurakenteinen huoltorakennus oli heikkokuntoinen ja myös sen säilyminen olisi edellyttänyt rakennuksen kunnostamista.

Kaupungin liikunta- ja tekniikkapalveluiden näkemyksen mukaan kaupungin ei ollut enää tarpeellista omistaa kyseisiä kiinteistöjä, vaan niistä voitiin luopua. Oriveden kaupunki onkin myynyt urheilukentän ja huoltorakennuksen alueen kiinteistöt huhtikuussa 2023 lähistön kiinteistönomistajille.

Myyntipäätöksen tavoitteena oli mahdollistaa alueen säilyminen. Ostajat ovat alustavana tietonaan alueen käyttötarkoituksesta kertoneet ajatuksensa säilyttää kulttuurihistoriallinen maisema, ylläpitää kenttää sekä mahdollisesti harjoittaa pienimuotoista myyntitoiminta huoltorakennuksen avulla.

Alueen uusien omistajien mukaan Uiherlan kenttää saa jatkossakin käyttää vapaasti urheilukäyttöön ja esimerkiksi jalkapallon pelaamiseen. Omistajien suunnitelmana on huoltaa kenttää. Sitovaa velvoitetta tällaiseen kaupunki ei ole voinut asettaa, koska se ei ole mahdollista kiinteistökaupassa.

Oriveden kaupunki jatkaa Eräjärven koulun läheisyydessä olevan lähiliikuntapaikan kehittämistä Eräjärven asukkaiden tarpeisiin.

Antti Kivikko

kaavoituspäällikkö

Leave a Comment