Parvelan Retu juoksi Kauhavalla kolmanneksi – Nordic Kingin voittoon juoksi H.V. Tuuri

Parvelan Retu juoksi kolmanneksi Kauhavalla kisatussa Nordic King -ravitapahtumassa. Kisan voitti H.V. Tuuri ja toiseksi juoksi hallitseva ravikuningas ja viime vuonna myös Nordic Kingin voittanut Evartti.

H.V. Tuurin voittoaika oli 20,0. Parvelan Retun aika oli 20,5.

Lue myös: Parvelan Retu ja Evartti kohtaavat jälleen – kaksikko taistelee lauantaina kymmenen muun hevosen kanssa Nordic King -tittelistä

Parvelan Retu lähtörata oli 12, ja jo se osittain ratkaisi kisan. Takarivin lähtöpaikan saaneen Retun piti ohittaa koko muu porukka kolmatta rataa pitkin. Mailin kisamatka oli kuitenkin Retulle liian lyhyt, jotta se olisi huonolta lähtöpaikaltaan ehtinyt mukaan kärkikamppailuun.

Jo ennen kisaa Retua valmentava Petri Laine oli ravilähetyksessä sitä mieltä, että lähtöradan vuoksi voiton ottaminen kisasta olisi tekemätön paikka. Hän kertoi haastattelussa olevansa tyytyväinen, jos Retu juoksisi rahasijalle.

Ennakkoasetelmista huolimatta Retu oli voittajapelissä ykkössuosikki. H.V. Tuuri oli lähdön kolmanneksi pelatuin hevonen.

Nordic Kingin voittanut H.V. Tuuri sai kisasta 50 000 euron voittopotin ja se kruunattiin vuoden 2023 Nordic King -tittelillä.

Evartti sai kisasta palkintorahaa 20 000 euroa ja Retu saa palata kotiin Eräjärvelle 12 000 euron voittopotin kanssa.

Leave a Comment