Parvelan Retu ja Evartti kohtaavat jälleen – kaksikko taistelee lauantaina kymmenen muun hevosen kanssa Nordic King -tittelistä

Parvelan Retu kilpailee juhannuspäivänä Kauhavalla järjestettävässä Nordic King -ravitapahtumassa.

Kyse on kylmäveristen hevosten suurkilpailusta, joka on järjestetty ensimmäisen kerran vuonna 2016. Kilpailu on tarkoitettu Suomen, Ruotsin ja Norjan parhaille kylmäverisille hevosille. Kisamatka on 1 609 metriä.

Nordic Kingin voitosta ja 50 000 euron ykköspalkinnosta kilpailee yhteensä 12 hevosta.

Parvelan Retun lisäksi kisassa ovat mukana Stallone, Morison, Caijus, Järvsödin, Nyland, B.W. Rune, H.V. Tuuri, Veeran Poika, Evartti, Herra Heinämies ja B.W. Sture.

Parvelan Retu sai arvonnassa lähtöradan 12. Evartti lähtee radalta yhdeksän.

Parvelan Retu ja Evartti kohtasivat edellisen kerran toukokuun lopulla Ruotsissa kisatussa Elitkampenissa.

Lue myös: Parvelan Retu ravasi Elitkampenissa kolmanneksi – voiton ja miljoona kruunua vei hallitseva ravikuningas Evartti

Hevoset olivat mukana myös viime vuoden Nordic King -lähdössä. Parvelan Retu sortui tuolloin laukkaan, mutta oli lopulta kisassa kuudes. Voiton vei Evartti. Sen kilometriaika kisassa oli 19,4 ja se jäi vain kymmenyksen Nordic Kingin kovimmasta voittotuloksesta.

Ensimmäisen Nordic Kingin voitti Jokivarren Kunkku. Sen jälkeen voittajia ovat olleet Välähdys, Costello, kahtena vuonna peräkkäin norjalainen Odd Herakles ja viime vuonna siis Evartti.

Leave a Comment