OrPo hankki passarin Hämeenlinnan Lentopallokerhosta – neljän maaottelun nainen teki viime liigakaudella 92 pistettä

Hämeenlinnan Lentopallokerhoa koko uransa edustanut passari Jenna Ylivainio on tehnyt sopimuksen Oriveden Ponnistuksen kanssa. Sopimuksen kesto on 1+1 vuotta.

OrPo tiedotti pelaajasopimuksesta tiistai-iltana Facebook-sivullaan.

Lue myös: Polveaan kuntouttava Anastasia Boricheva on myös mukana OrPon joukkueessa – aiemmin tehty sopimus kattaa vielä ensi kauden

OrPon tiedotteessa kerrotaan, että Ylivainio on Hämeenlinnan Lentopallokerhon kasvatti. Seuran liigajoukkueeseen hän kuului viiden kauden ajan.

Mestaruusliigan pelaajarekisterin mukaan Ylivainio on pelannut ensimmäisen liigaottelunsa lokakuussa 2018. Tuolloin vastassa oli Nurmon Jymy.

Kaiken kaikkiaan Ylivainio on pelannut liigan runkosarjassa 127 ottelua ja pudotuspelejäkin hänelle on kertynyt 27. Hän on myös voittanut Suomen cupin hopeaa vuonna 2018.

Viime kaudella hän pelasi runkosarjassa 20 ottelua. Niissä hän teki 92 pistettä.

Ylivainio on 20-vuotias ja pituutta hänellä on 183 senttiä. Tiedotteessa Ylivainio kertoo seuravaihdon tuovan hänelle kaivattua maisemanvaihdosta.

– Orivedestä tuli kyllä hyvä kuva, kun sieltä oltiin yhteydessä. Loppupeleissä oli helppo päätös, että halusi vähän vaihtaa maisemaa. Tämä tuntui hyvältä vaihtoehdolta, Ylivainio sanoo OrPon somepäivityksessä.

Päivityksessä kerrotaan myös, että OrPon päävalmentaja Andrea Carasi ei ole Ylivainiolle entuudestaan tuttu muuten kuin verkon toiselta puolelta. Ylivainio on kuitenkin tottunut italialaiseen valmennuskulttuuriin, sillä hän on pelannut Hämeenlinnassa kahden eri italialaisen valmentajan opein.

Päättyneellä kaudella tammikuussa Ylivainio loukkasi nilkkansa, mutta hän kertoo jalan olevan hyvässä kunnossa, kun uusi kausi alkaa. Orivedelle muuttava Ylivainio aikookin ensi kaudella keskittyä vain lentopalloon.

– Odotan ensi kaudelta, että pääsee kehittymään. Uskon, että valmennuksella on paljon annettavaa. Joukkueen kanssa tuntui löytyvän heti hyvä yhteishenki, varmaan senkin puolesta saadaan hyvä kausi, Ylivainio sanoo OrPon tiedotteessa.

Pitemmän tähtäimen tavoitteena Ylivainiolla on vakipaikan saaminen maajoukkueesta ja ulkomailla pelaaminen. Niihin hän uskoo saavansa hyvää vauhtia Orivedeltä.

Pelaajarekisterin mukaan Ylivainio on pelannut neljässä maaottelussa. Ensimmäinen niistä oli elokuussa 2022, kun Suomi kohtasi Islannin.

Leave a Comment