OrPon kolmas pelaajasopimus on julkistettu – mukaan tulee pian 17-vuotias SM-hopeaa Hämeenlinnan joukkueessa napannut yleispelaaja

Hämeenlinnan Lentopallokerhon liigajoukkueessa päättyneellä kaudella SM-hopeaa saavuttanut Nea Subotic on tehnyt OrPon liigajoukkueen kanssa pelaajasopimuksen. Subotic on 180-senttinen yleispelaaja.

OrPo tiedotti sopimuksen solmimisesta Facebook-sivullaan keskiviikkona.

Lue myös: OrPon toinen pelaajasopimus on julkistettu – kaksi kautta liigajoukkueessa pelannut Jessika Mursula jatkaa seurassa

Suboticin sopimuksen pituus on 1 +1 vuotta.

OrPon päivityksessä kerrotaan, että Subotic täyttää kesällä 17 vuotta. Kaksi edellistä kautta hän on pelannut Mestaruusliigaa Hämeenlinnan Lentopallokerhossa ja sen farmijoukkueessa PuMassa.

Mestaruusliigan pelaajarekisterin mukaan Subotic on pelannut ensimmäisen liigaottelunsa lokakuussa 2021 Helsinki Volleyta vastaan. Tuolla kaudella hän pelasi neljässä Mestaruusliigan runkosarjan ottelussa ja kuudessa playoffs-ottelussa. Päättyneellä kaudella Subotic pelasi kuudessa runkosarjan ottelussa.

SM-hopean lisäksi Subotic oli voittamassa Hämeenlinnan joukkueessa Suomen Cupin kultaa. OrPon someen tekemässä tiedotteessa kerrotaan myös, että kasvattiseurassaan PuMassa Subotic nappasi Ykkössarjan pronssia, B-nuorten hopeaa ja A-nuorten nelossijan.

Viime kesänä hän pelasi EM-kisoissa U17-maajoukkueessa.

Seuran päivityksessä mainitaan, että Suboticilla olisi ollut vientiä muihinkin seuroihin. Valinta osui kuitenkin OrPoon.

– Mulle tuli tosi hyvä kuva seuran yhteydenotosta. Tuntuu, että valmentaja Andrea Carasi pystyy auttamaan mua kehittymään tosi paljon. Muutenkin OrPo on historiallinen vanha seura, tietenkin se kiinnostaa, Subotic kertoo some-päivityksessä.

OrPon tiedotteessa kerrotaan myös, että Subotic muuttaa ennen liigakauden alkua Orivedelle ja vaihtaa koulua pääkaupunkiseudulta Mäkelänrinteen lukion urheilulinjalta Oriveden lukion lentopallolinjalle.

Alkavalta kaudella hän odottaa kehittyvänsä isoin askelin.

– Odotan uutta näkemystä valmentajilta ja maisemanvaihdostakin, kun olen pitkään ollut samoissa seuroissa. Toivon, että meillä on tosi hyvä joukkuehenki ja yhtenäinen joukkue. Meillä tulee olemaan nuori joukkue, niin uskon, että mun on helppo sopeutua siihen, kun olen yksi nuorimmista pelaajista, Subotic kertoo OrPon some-päivityksessä.

Leave a Comment