”Tosi hienoja teitä päästiin ajamaan”, iloitsi Konsta Saarinen MM-ralleistakin tutuilla pätkillä Jyväskylän Talvirallissa – menohaluja olisi ollut enemmän kuin autossa oli tehoja, mutta vaikeuksista huolimatta nelossija kirkastui lopulta palkintokorokepaikaksi

Konsta Saarinen ajoi Jyväskylän Talvirallissa SM5-luokassa kolmanneksi. Luokan kokonaispisteissä hän on toisena. Kuva: Taneli Niinimäki

Konsta Saarinen nousi nelossijalta kolmanneksi Jyväskylän Talvirallin SM5-luokan lopputuloksissa. Tulokset menivät uusiksi loppukatsastuksen jälkeen, kun luokan alkuperäinen voittaja Jarkko Nikara hylättiin teknisen tarkastuksen päätteeksi.

Näin ollen SM5-luokan voittajaksi nousi Ville Hautamäki, ja toiselle sijalle ylsi Pekka Keski-Korsu.

Kilpailutiedotteen mukaan palkintopallipaikka ei tullut Saariselle helpolla. Heti Killerin raviradan yleisö-EK:lla Saarinen menetti muutaman sekunnin. Hän joutui pakittamaan, kun auto pyörähti lumipenkkojen välissä.

Talvirallissa kilpailijat pääsivät ajamaan Suomen MM-rallistakin tuttuja pikataipaleita, kuten Palsankylän, Moksin ja Kuohun.

Lue myös: Suomen MM-rallin reitti uudistui tälle vuodelle reippaasti – Västilän Voiman väki iloitsee klassikkopikiksen paluusta

PR-Racingia edustava 18-vuotias Saarinen ja kartanlukijansa Joni Mäkelä nousivatkin kuudennelta sijalta kolmanneksi, kun rallissa siirryttiin varsinaisille metsäerikoiskokeille.

– Tosi hienoja teitä päästiin ajamaan, joten ajofiilis oli hyvä. Jotkut pätkät olivat tuttuja menneiltä vuosilta Jyväskylän MM-ralleista, mutta itse en niitä ole ennen ajanut, Konsta Saarinen kertoo tiedotteessa.

Vikakoodit lisääntyivät loppua kohden

Saarisen autokunnalla olisi ollut menohaluja enemmänkin, mutta auto ei tiedotteen mukaan pelittänyt Talvirallissa parhaalla tavalla. Moottori ei antanut täysiä tehoja kuljettajan käyttöön, ja näin ollen alkukauden kisoista poiketen Saarinen ei ehtinyt pohja-aikavauhtiin, vaan hän piti erikoiskokeilla kolmanneksi–neljänneksi kovinta vauhtia.

– Kone tuntui tahmealta, ja meno vain puutui loppua kohden. Huollossa ei löydetty ongelmiin ratkaisua, mutta vastaavasti vikakoodit vain lisääntyivät. Siinä mielessä kilpailun kulusta ei jäänyt positiivista mieltä, Saarinen harmittelee tiedotteessa.

Vaikeuksista huolimatta talvikauden päätöskisasta tuli lopulta kolmossija. Näin ollen Saarinen ja Mäkelä ovat sijoittuneet palkintosijoille kaikissa alkukauden kolmessa osakilpailussa.

– Vaikeuksista huolimatta Konsta piti pään kylmänä ja otti ne pisteet, jotka olivat otettavissa. Oikein hyvä suoritus nuorelta kaverilta. Pistetaulukossa eroa tuli kärkeen lisää, mutta myös taakse saimme kasvatettua piste-eroa muihin, kiittelee kartanlukija Mäkelä tiedotteessa.

Saarinen on edelleen luokan kokonaiskilpailussa toisena 58 pisteellä. Kärjessä on Ville Hautamäki 84 pisteellä. Kolmanneksi nousi Talvirallin myötä Pekka Keski-Korsu. Hänellä pisteitä on 31.

Rallin SM-sarjassa kisataan seuraavan kerran reilun kahden kuukauden mittaisen tauon jälkeen 19.–20. toukokuuta. Tuolloin vuorossa on SM Pohjanmaa Ralli, joka ajetaan Seinäjoen ympäristössä.

Leave a Comment