Hengen eväitä: Parhaassa turvassa

”Se, joka asuu Korkeimman suojassa ja yöpyy Kaikkivaltiaan varjossa, sanoo näin: Sinä, Herra, olet linnani ja turvapaikkani. Jumalani, sinuun minä turvaan” (Psalmi 91:1-2)

Moni meistä kaipaa elämäänsä turvapaikkaa, jossa voi levätä, kerätä voimia arkeen ja kokea olevansa hyväksytty juuri sellaisena kuin on.

Sunnuntain psalmin sanat kertovat meille siitä, että Jumalan luota voimme löytää tuollaisen lepopaikan. Jumala antaa meille turvan levottomuuksien keskellä, kulkee kanssamme arkipäivän kiireissä ja hoitaa meitä rakkaudellaan.

Myös silloin, kun elämä tuntuu vaikealta ja harmaat pilvet peittävät taivaan, saamme luottaa Jumalan armoon ja siihen, että Hän johdattaa meitä eteenpäin kohti valoisempaa huomista. Samoin ilonhetkinä Hän riemuitsee yhdessä kanssamme ja muistuttaa meitä siitä, että Hän on kaikkien hyvien lahjojen antaja.

Jumala tuntee läpikotaisin meistä jokaisen ja siksi Hänelle on turvallista kertoa kaikenlaisista asioista ja tuntemuksista. Jumala haluaa olla meitä lähellä ja viettää aikaa kanssamme.

Viime viikolla vietettynä ystävänpäivänä moni ilahtui, kun sai ystävältä viestin, kortin tai puhelinsoiton. Nämä yhteydenotot kertoivat siitä, että olemme toiselle ihmiselle tärkeitä ja hän toivoo elämäämme kaikkea hyvää.

Siksi on hienoa ajatella, että myös Jumala haluaa olla ystävämme. Sellainen ystävä, joka ei loukkaa, vaan rohkaisee eteenpäin. Sellainen ystävä, joka kuuntelee ja jonka kanssa voi jakaa syvimmätkin tuntonsa luottamuksellisesti. Sellainen ystävä, joka ei muistele tekemiämme virheitä, vaan antaa ne anteeksi. Sellainen ystävä, joka ottaa meitä kädestä ja jatkaa kanssamme kulkua elämänpolulla.

Sunnuntain aihe kirkkovuodessa on Jeesus kiusausten voittaja. Jeesus joutui kokemaan elämässään erilaisia kiusauksia ja vaikeuksia.

Samoin meidän elämässämme tulee erilaisia kiusauksia, pohdittavia kysymyksiä ja ylitettäviä esteitä. Myös näiden asioiden keskellä saamme etsiä turvaa, lohtua ja viisautta Jumalan antamassa lepopaikassa. Siellä voimme pohtia asioita rauhassa ja saada sydämeemme rauhan.

Jeesuksen sovitustyön kautta saamme kaikki syntimme anteeksi ja voimme vapain mielin jatkaa kulkua kohti taivaan kotia, ikuista turvapaikkaa.

Valoa ja siunausta kevättalveesi

Sanna Tapiolinna

diakoni

Oriveden seurakunta

Leave a Comment