OrPon N70-joukkue nappasi SM-hopeaa – pallokosketukset olivat naisilla millimetrin tarkkoja

lentopallo, N70
Kyllä tuuletus seitenkymppisiltäkin lähtee, kun SM-mitalin saa. Mallia näyttävät Leena Tapio (vas.), Pirjo Viljanmaa, Ritva Ulven, Marja-Liisa Saarijärvi, Iris Westling-Vesanen ja Anneli Virkkala. Maija Laine ehti livahtaa kotimatkalle. Kuva: Harri Raitala

Useamman vuoden tauon jälkeen OrPo sai jalkeille lentopallon SM-sarjaan aikuisurheilujoukkueen, kun 70-vuotiaiden sarjan naiset saivat joukkueen kasaan omaan kotiturnaukseen.

Vastustajiksi orpottaret saivat Tervalentiksen Oulusta ja Korson Vedon.

Lue myös: 50 vuotta sitten: Kotipihaleikistä Suomensarjaotteluihin – Ponnistuksen naislentopalloilulla purjetuulta

Ensimmäisestä, noin minuutin mittaisesta pallorallista alkaen oli nähtävissä, että seitenkymppisten taidot olivat tallella, vaikka jalka ei enää ihan teinivuosien malliin liikkunut eikä hyppy noussut.

Pallokosketukset olivat vuosikymmenten harjoittelun myötä hioituneet millimetrin tarkoiksi, jopa yhdellä kädellä suoritetut löysivät tarkasti kohteeseen. Tähän kun lisätään loistava ennakoiva pelinluku siitä, mihin vastustaja palloa toimittaa, niin ei tarvinnut ihmetellä jatkuvia pitkiä palloralleja.

Tervalentis nappasi puhtailla 2–0 voitoilla mestaruuden. OrPo ja Korso väänsivät hopeasta kolmieräisen, joka päättyi OrPon tuuletuksiin. Näin OrPolle pitkästä aikaa aikuisurheilun lentopallomitali.

Lue myös: Iipu-piitsi täytti juhlavasti 20 vuotta – leppoisan kisahenkinen pelailuperinne jatkuu

Turnauksen kaikista järjestelyistä avajaisista mitalienjakoon asti huolehtivat Oriveden lukion lentopallolinjan pelurit. Heidän ihastelunsa joukkueiden pelitasosta kiteytyi sanoihin ”voi kun mekin oltaisiin noin hyvässä kunnossa vielä 50 vuoden päästä”.

Joukkueet antoivat järjestelyistä kouluarvosanaksi 11 ja turnausvastaavalle kuohuvaa.

Harri Raitala

Leave a Comment