Kerttu Lehmus ja muut tyttöleijonat olivat iskussa oikeaan aikaan, ja Suomi pelaa lauantaina finaalipaikasta – ”Alkuturnaus oli vaikea, mutta olen ylpeä siitä, miten pystyimme joukkueen sisällä käsittelemään tappiot”

Kerttu Lehmus ja muut tyttöleijonat ottivat torstai-iltana tärkeän puolivälierävoiton. Näin ollen pelit jatkuvat lauantaina välierässä Kanadaa vastaan. Kuva: Heli Rahkonen

Suomi voitti puolivälieräottelussa torstai-iltana Tsekin 3–2 jääkiekon alle 18-vuotiaiden tyttöjen MM-kisoissa Ruotsin Östersundissa.

Voitto tietää sitä, että Suomi eteni kisoissa neljän parhaan joukkoon ja kohtaa välieräottelussa lauantain iltapelissä Kanadan. Tämän ottelun voittaja pelaa sunnuntai-iltana loppuottelussa ja häviäjä niin ikään sunnuntaina pronssista. Toinen välieräpari on USA–Ruotsi.

Fortunan kasvatti Kerttu Lehmus lähti kisoihin mielessään MM-pronssin kirkastaminen.

Lue myös: ”Ajattelin, että Kerttu se on” – ennen MM-kisareissuaan Kerttu Lehmus jonotti pikkukiekkoilijoiden kanssa yhtä aikaa höntsäilemään entiseen kotikaukaloonsa ja järjesti vaihtoaitiossa suut auki loksauttaneen yllätyksen

– Kanada on tietysti tosi kova vastus, mutta meillä on mahdollisuus. Lähdemme voittamaan ottelua ja tavoittelemaan finaalipaikkaa, Lehmus viestittää Ruotsista.

Lehmus saanut vastuuta alivoimalla

Tyttöleijonat oli iskussa oikeassa, ratkaisevassa pelissä, sillä Suomen joukkue oli ennen torstain peliä hävinnyt kaikki turnauksen aiemmat ottelunsa. Keskiviikkoiltana Suomi hävisi Ruotsille lukemin 1–6.

– Alkuturnaus oli vaikea, mutta olen ylpeä siitä, miten pystyimme joukkueen sisällä käsittelemään tappiot. Joukkueemme kasvoi puolivälierään, ja saimme taisteltua helpottavan voiton. Koko joukkueen työnteko oli parempaa, ja pystyimme myös nauttimaan pelaamisesta, Lehmus iloitsee.

Hän ei ole vielä avannut pistetiliään, mutta kantaa vastuuta joukkueen toisena varakapteenina.

Lue myös: Kerttu Lehmus vihjasi ennen MM-kisoihin lähtöään isommasta roolista joukkueessa – nyt hänet on nimetty tyttöleijonien kapteenistoon

Hän viestittää olevansa kohtalaisen tyytyväinen omaan suoritukseensa kisoissa tähän asti.

– Alivoimalla on tullut paljon vastuuta. Olen myös onnistunut blokkaamaan useita laukauksia. Välierässä odotan itseltäni vielä parempaa pelaamista, Lehmus ruotii.

Kapteenisto aikoo Lehmuksen mukaan painottaa joukkueelle ennen välieräpeliä etenkin työntekoa, asennetta ja yhdessä tekemistä.

Juttua muokattu 13.1. kello 20.05: Juttuun on lisätty Kerttu Lehmuksen kommentit. Näiden myötä myös otsikkoa on muutettu, samoin koko jutun rakennetta.

 

 

Leave a Comment