Suomen joukkue alle 18-vuotiaiden tyttöjen MM-kisoihin on valittu – Kerttu Lehmus mukana

Kerttu Lehmus (keskellä) juhli MM-pronssia alkukesästä. Kutsu kävi jälleen edustamaan Suomea alle 18-vuotiaiden tyttöjen MM-kisoihin Ruotsiin. Arkistokuva: Silja Schemeikka

Oriveden Fortunan kasvatti, nykyään Team Kuortanetta edustava Kerttu Lehmus on valittu Suomen joukkueeseen alle 18-vuotiaiden tyttöjen MM-kisoihin, tiedottaa Suomen Jääkiekkoliitto.

Tiedotteen mukaan tyttöleijonien joukkueen valinta teetti pohdittavaa, mutta päävalmentaja Mira Kuisman mielestä nyt palaset on saatu kohdalleen.

– Joukkueen valinta aiheutti positiivista päänvaivaa valmennukselle. Eri rooleihin oli tarjolla useita eri pelaajia. Kuitenkin uskon, että pelaajisto täydentää toisiaan sekä kaukalossa että kaukalon ulkopuolella, Kuisma sanoo tiedotteessa.

Tyttöleijonat sai viime MM-kisoissa pronssia, ja hyökkääjänä pelaava Lehmus oli mukana tuolloinkin.

Lue myös: ”Nyt oli varmaan tasaisin turnaus mitä on ikinä ollut, kun Kanadakin voitettiin ensimmäistä kertaa” – Kerttu Lehmus toi pronssin kotiin rapakon takaa

Tulevien MM-kisojen tavoite on päävalmentaja Kuisman mukaan selkeä.

– Aina kun Leijona-paidassa lähdetään pelaamaan, niin lähdetään voittamaan. Kisoissa tavoitteena on mitali, hän sanoo tiedotteessa.

Tositoimiin 8. tammikuuta

MM-kisat pelataan Ruotsin Östersundissa 8.–15. tammikuuta.

Tiedotteen mukaan Suomen joukkue matkaa Ruotsiin leiritykseen 2. tammikuuta. Tyttöleijonat pelaavat Väsbyn-leirin aikana harjoitusottelun Kanadaa vastaan. MM-kisapaikkakunnalle, Östersundiin, joukkue siirtyy loppiaisena.

MM-kisoissa Suomen kanssa ylemmässä alkusarjan lohkossa pelaavat Kanada, USA ja Ruotsi. Alemmassa alkusarjan lohkossa pelaavat Japani, Slovakia, Sveitsi ja Tsekki.

Suomi aloittaa kisat 8. tammikuuta ottelulla Kanadaa vastaan. Heti seuraavana päivänä vastassa on USA. Alkulohko päättyy otteluun Ruotsia vastaan 11. tammikuuta.

Suomen alkusarjan lohkon kaksi parasta joukkuetta selvittää tiensä suoraan välieriin, ja kaksi viimeiseksi jäänyttä pelaa puolivälierät lohko B:n ensimmäiseksi ja toiseksi sijoittuneita joukkueita vastaan.

Maailmanmestari on selvillä 15. tammikuuta.

Leave a Comment