”Nyt oli varmaan tasaisin turnaus mitä on ikinä ollut, kun Kanadakin voitettiin ensimmäistä kertaa” – Kerttu Lehmus toi pronssin kotiin rapakon takaa

Tyttöleijonat nappasivat MM-pronssia Yhdysvalloista. Kuvassa neloskentällisen pelaajat Peppi Virtanen (vas.), Kerttu Lehmus ja Sofia Kari. Kuva: Silja Schemeikka

Olo on väsynyt, mutta hyvä. Torstaina Yhdysvalloista Suomeen palannut MM-pronssimitalisti Kerttu Lehmus on leponsa ansainnut.

Maanantain ja tiistain välisenä yönä Suomen aikaa Tyttöleijonat voitti Ruotsin pronssiottelussa alle 18-vuotiaiden naisten MM-kisoissa.

16-vuotiaalle jääkiekkoilijalle reissu oli hieno ensimmäinen kokemus ikäluokan MM-kisoissa.

– Olen vielä nuorempaa ikäluokkaa, niin toivottavasti kisat ovat edessä vielä sitten ensi vuonnakin, hän toteaa.

Neloskentällisessä hyökkääjänä pelannut Oriveden Fortunan kasvatti on tyytyväinen omaan suoritukseensa turnauksessa.

– Hyvin meni, eli pystyin sopeutumaan siihen rooliin, mikä annettiin ja mikä oli tiedossa ennen kisoja. Sen hoidin kyllä parhaani mukaan, hän kertoi perjantaina.

Lue lisää: Kerttu Lehmuksesta MM-mitalisti – Tyttöleijonat kukisti Ruotsin pronssiottelussa

Tasaväkinen turnaus

Lehmuksen mukaan joukkueet olivat turnauksessa varsin tasaväkisiä.

– Nyt oli varmaan tasaisin turnaus mitä on ikinä ollut, kun Kanadakin voitettiin ensimmäistä kertaa, hän kommentoi.

Yhdysvaltain Madisonissa ja Middletonissa järjestetty turnaus kesti vain noin viikon, mutta Tyttöleijonien joukkue vietti yhdessä pidemmänkin ajan.

Joukkue oli ensin yhdessä viikon Vierumäellä leirillä Suomessa, ja sen jälkeen Yhdysvalloissa Minneapoliksessa hiottiin peliä ja totuteltiin aikaeroon pre camp -leirillä.

Suuri aikaero toi omat haasteensa.

– Olivat ne ensimmäiset päivät aika haastavaa, mutta kyllä se siitä lähti sitten, Lehmus summaa.

Lue lisää: Ruotsi voitti Suomen niukasti, mutta Tyttöleijonat etenee suoraan välieriin – Kerttu Lehmus pelaa neloskentällisessä

Jatko ja kesäsuunnitelmat 

Kerttu Lehmuksen kesä kuluu Orivedellä levon, treenin ja kesätöiden merkeissä.

– Ensin nyt tietysti vähän huilia, sitten sen jälkeen kesätreenejä ja kesätöitä, sekä valmistautumista ensi kauteen, hän kertoo.

Lehmus on kesätöissä Oriveden jäähallilla. Syksyllä kiekkoilija aloittaa lukion toisen luokan ja kolmannen kautensa Team Kuortaneen riveissä.

Lue lisää: Kerttu Lehmus pääsi alle 18-vuotiaiden naisten maajoukkueeseen – pelaa ensimmäistä kauttaan Team Kuortaneessa

Leave a Comment